Vízálló verzió jön a Samsung csúcsmobiljából

Samsung GALAXY S4 Active por- és vízálló okostelefon
Vágólapra másolva!
Galaxy S4 Active néven vízálló változatot dob piacra csúcskategóriás okostelefonjából a Samsung.
Vágólapra másolva!

A készülék IP67-es szabványnak megfelelő víz-, és porállóságot kínál, azaz egy méteres mélységű vízben akár fél órán át is károsodás nélkül használható. A Samsung szerint ezek a képességek tökéletesen használhatóvá teszik a strandon, vagy akár egy vizitúrán való használatra, bár túl mélyre nem szabad merülni vel. A telefonhoz egy vízálló fülhallgatót is mellékelnek, így akár egy medencében is lehet rajta zenét hallgatni.

Az S4 Active piacra dobásával a Sony mellett a Samsung kínálatában is megjelent egy strapabíró modellel. A készülékház belseje egyébként tavasszal piacra dobott S4 hagyományos változatához hasonló felszereltséggel bír, ám robusztusabb kivitele miatt 20 grammal nehezebb annál, ám képernyője akár kesztyűn keresztül is működik.

Samsung GALAXY S4 Active por- és vízálló okostelefon Forrás: Samsung

A telefon az iPhone Retina képernyőjénél is jobb felbontást kínáló, 1920x1080 pixeles felbontást kínál, az ötcolos érintőkijelzőt a jelenlegi legfejlettebb, Gorilla márkanevű üveg óvja a sérülésektől. A hagyományos, és a strapabíró modell közötti további különbség, hogy az S4 hagyományos kiadását AMOLED, az Active-ot pedig LCD képernyővel gyártják. A nyáron boltokba kerülő készüléket 1,9 gigahertzes, négymagos processzorral szerelik fel, és támogatja a 4G mobilinternetet is.