Egy nap alatt ellopták az előfizethető Photoshopot

Vágólapra másolva!
Alig több mint egy nappal az új, kizárólag online előfizethető verzió megjelenése után elérhetővé váltak az Adobe Creative Cloud csomagjában elérhető szerkesztőprogramok.
Vágólapra másolva!

A Photoshop képszerkesztő szoftveréről ismert amerikai cég még májusban jelentette be, hogy többé nem készít dobozos verziót a Creative Suite néven ismert csomagjában lévő szoftverekből, így például az Illustrator kiadványszerkesztőből és a Premiere videovágóból sem. A szoftverek legújabb verzióit az Adobe már kizárólag online előfizethető módon kínálja, ami viszonylag alacsony összegű havidíj ellenében teszi hozzáférhetővé a professzionális felhasználásra szánt termékeket.

Ez azonban nem akadályozta meg a szoftverkalózokat abban, hogy alig több mint egy nappal később már offline változatban adják ki a Photoshop Creative Cloud 14.0-es verzióját, ami többek közt a Pirate Bay torrentszájton is elérhető. Az Adobe korábbi termékei is népszerűek voltak a kalózoldalakon, hiszen egy otthoni felhasználó többnyire nem tudja megengedni egy százezer forintnál drágább alkalmazás megvásárlását.

A felhőalapú, havi néhány ezer forintos díjért elérhető szoftvercsomag megjelenésétől a kalózkópiák visszaszorulását várja az Adobe. A Creative Cloudban elért szoftvereket havonta aktiválni kell a neten keresztül, ám azt egyelőre még nem tudni, hogy ezt a védelmet ki tudják-e játszani a kalózok.