Vízálló okosórát hoz ki a Sony

sony smartwatch 2 okosóra
Vágólapra másolva!
Tablet méretű óriástelefont és levelek olvasására is használható színes kijelzős okosórát dob piacra a Sony. A Pebble-nél is intelligensebb karóra szeptembertől lesz kapható.
Vágólapra másolva!

Sanghajban mutatta be legújabb óriástelefonját és okosóráját a Sony, mindkét termékben vannak olyan újítások, amivel a japán gyártónak sikerült megelőzni ellenfeleit a telefon és a viselhető technológia piacon is. Okosórában már otthon vannak a japánok, a most bemutatott termék a korábban piacradobott SmartWatch utóda, míg telefonból az új Xperia Z Ultra a legnagyobb amit a cég eddig gyártott. A két kütyü Európában szeptembertől lesz elérhető, az árukat azonban még nem lehet tudni.

Telefonnak kicsit túlzás Forrás: Sony


A 6.44 hüvelyk átmérőjű, full HD képernyővel rendelkező telefon már csaknem tablet méretű, így kicsit ormótlan hagyományos módon használva. A telefon a piacon ritkaságnak számító, de a Sony-tól már szinte megszokott vízálló kivitelben készült, a gyártó szerint akár másfél méter mély vízben is használható, amennyiben az összes csatlakozót letakarják rajta. Különlegesebb az a megoldás amellyel a telefonon kézzel jegyzetelhet a felhasználó, nem csupán erre kifejlesztett érintőpálcikát, de akár bármilyen fémből készült tollat is használva.

Többre képes mint az átlag Forrás: Sony


A szintén Sanghajban bemutatott, SmartWatch 2 nevű okosóra érintőképernyőjével tűnik ki a piacon, ami ha nem is példa nélküli, továbbra is ritkaságnak számít. Funkcióiban a szokásos üzenetértesítést, híváskezelést, navigációt, e-mailek olvasását, és a zsebben vagy táskában hordott okostelefon távirányításának lehetőségét kínálja. Amiben eltér az eddigiektől, az az üzenetek offline kezelése, az óra a telefonról letölti és tárolja a leveleket saját memóriájában. Az óra por- és cseppálló, de az új telefonnal ellentétben nem használható víz alatt. A SmartWatch 2 kizárólag Androidos telefonokkal párosítható, egyéb rendszerekkel nem működik.