Halálra rázott egy iPhone egy kínai nőt

Vágólapra másolva!
A 23 éves utaskísérő felvette a töltőre dugott telefont, hogy egy hívásra válaszoljon, majd halálos áramütés érte. A rokonok magyarázatot követelnek az Apple-től, az amerikai cég pedig kivizsgálná az esetet.
Vágólapra másolva!

Egy töltés alatt álló iPhone mobiltelefon használata közben ért halálos áramütés egy 23 éves kínai nőt az északnyugat-kínai Hszincsiang tartományban - írja a Hszinhua kínai hírügynökség.

Az áldozat nővére mikroblogjában azt állította, hogy húga telefonja csöngött, és amikor az válaszolt a hívásra, áramütés végzett vele. A bejegyzés szerzője magyarázatot kért a gyártó Apple-től, és egyben arra figyelmeztetett mindenkit, hogy ne használjon hálózathoz csatlakoztatott mobilkészüléküket.

Később a nő apja is jelezte, hogy lánya testén áramütés nyomai voltak, majd ezt a helyi rendőrség is megerősítette. Annak kivizsgálása, hogy telefonjának ebben mennyire volt szerepe, még folyamatban van. Az online hírek szerint egy olyan iPhone 5-ös készülékről van szó, amelyet egy éven belül, legálisan vásároltak. Az egyelőre nem egyértelmű, hogy a telefon hibája okozta-e az áramütést, vagy valami más.

Egy iPhone 5. Képünk illusztráció. Fotó: Hajdú D. András [origo]

A hír futótűzként terjedt az interneten, ahol az áldozatról sok fényképet is feltöltöttek. Mint kiderült, a nő Csangcsi városban élt, és korábban a China Southern légitársaság utaskísérője volt, de nemrégiben otthagyta állását, és augusztus 8-ára tervezett esküvőjére készült.

Az Apple vasárnap közleményében "mély sajnálatát fejezte ki a szerencsétlen baleset" miatt, és együttérzéséről biztosította a családot. Az amerikai óriáscég maga is ki kívánja vizsgálni az eset körülményeit, és kész együttműködni a kínai hatóságokkal.