Áttetsző okosórán dolgozik a Microsoft

Vágólapra másolva!
Már használják a Microsoft alkalmazottai a Surface okosórákat, 2014-re pedig piacra is kerülhet a redmondi cég karórája. 
Vágólapra másolva!

Színes, exkluzív okosórát tervez piacra dobni a Microsoft. Az eszköz az alumínium oxinitrid (AlON) nevű anyagból készül, ami egy áttetsző, alumínium alapú kerámia. A szokatlan küllemű órát cserélhető, színes szíjak teszik majd teljessé az AmongTech értesülései szerint.

A lap forrása szerint a Windows 8 módosított verziója fog futni az órán. Az eszköz képes lesz elérni a Microsoft felhőtárhelyét is. A lap úgy tudja, hogy az okosóra önmagában is használható lesz, nem kell társítani okostelefonhoz.

A Microsoft órájáról még nem áll rendelkezésünkre minden információ. A Wall Street Journal a hétvégén azt tudta meg, hogy a Microsoft minden beszállítójától 1,5 hüvelykes képátlójú érintőkijelzőket kért. A prototípusokon a The Verge szerint megtalálható a Surface tableten is használt mágneses töltőcsatlakozó. A táblagép esetében a speciális csatlakozó nem csak a gép feltöltésére, hanem adatmásolásra is használható.