Itthon is elérhető a Google könyvesboltja

Vágólapra másolva!
Szerdán éjjel minden előzetes bejelentés nélkül jelent meg a Google Play alkalmazásboltban a magyar felhasználók böngészőiben, okostelefonjain és táblagépein a "Könyvek" menüpont.
Vágólapra másolva!

A keresőcég 2010 nyara óta működteti e-könyvesboltját, amelyet eddig többek közt csak az amerikai, német, francia, osztrák, brit és spanyol, valamint orosz felhasználók tudtak elérni. Szerda éjjel óta a magyar felhasználók is vehetnek a Playen digitális köteteket, bár a kínálat csaknem kizárólag idegennyelvű kötetekből áll. A toplistákon kizárólag ismert regények angol nyelvű kiadásai szerepelnek, a "magyar" keresőszóra a rendszerben egyelőre csak a Google könyvszkennelő projektje keretében beszkennelt régi, bár ingyenesen elérhető köteteket lehet megtalálni.

Ezek közt megtalálható Shakespeare Macbethjének 1830-ban kiadott magyar fordítása is. Szkennelt formátumuk miatt ezek a kötetek e-könyv-olvasón és táblagépen sem olvashatók túl komfortosan. Magyar nyelvű szórakoztató-, vagy szépirodalmat egyelőre nem találtunk a digitális könyvesboltban.

A Google Playen már könyveket is lehet venni Forrás: [origo]

A könyváruház legkeresettebb kötete Madelynne Ellis Anything but Vanilla című regénye, amit 2309 forintért lehet letölteni, míg a nemrég filmben is feldolgozott A nagy Gatsby angol kiadása 752 forintba kerül. Az egyik legdrágább digitális kötet a túlélőművész Bear Grylls kézikönyve, amely angol nyelven 4217 forintért vehető meg. Ennél is többe kerül a Rolling Stones gitárosa, Ronnie Wood exfelesége, Jo Wood It's only Rock & roll című műve, amely 4418 forintért vihető el. Éjjeli próbánk során még a könyvek mintaoldalai sem nyíltak meg, és a próbavásárlásunk során is többször jelentek meg hibaüzenetek, bár csütörtök reggelre a hibajelenségek megszűntek.

A Google-könyvesbolt árai egyelőre kedvezőtlenebbek, mint az e-könyvpiacot uraló Amazon vagy az alternatív könyvesboltnak számító Kobobooks árai. Az Éhezők viadala sorozat kötetei egyenként és trilógiaként is több ezer forinttal drágábbak, ha a Google-től vásároljuk őket, mint ha a versenytársaknál vesszük meg azokat.

A keresőcég könyvesboltjában megvett köteteket androidos vagy iOS-t futtató táblagépeken vagy okostelefonon, vagy böngészőben való megnyitásra optimalizálták. A könyváruház által támogatott eszközök listája, és a fájlok átmásolásának leírása ezen a linken olvasható, az itt lévő információk szerint a legtöbb magyar által használt Kindle-eszközökkel a szolgáltatás nem kompatibilis.