Elkészült a drót nélküli pendrive

Vágólapra másolva!
Wifin küldi át az USB-meghajtó nélküli eszközökre a megosztott fájlokat a drót nélküli pendrive. Az eszköz olcsó, de zavaró gyerekbetegségei vannak még.
Vágólapra másolva!

Nem is kell csatlakoztatni a készülékhez, elég a közelébe tenni a Sandisk új adathordozóját. A régebbi gépekkel való kompatibilitás miatt ugyan van a drót nélküli pendrive-on USB-csatlakozó, de egy okostelefonra vagy tabletre át is tudja sugározni a megosztott fájlokat.

SanDisk Connect néven mutatta be ma a memóriakártyákat és pendrive-okat gyártó amerikai cég a következő generációs adathordozót. Az eszköz 16 vagy 32 gigabájtnyi tárhellyel rendelkezik, ám ezt tovább lehet bővíteni mikro-SD kártyával. Az okostelefonokkal és tabletekken wifin tud kommunikálni, akkumulátora négy órányi működést tesz lehetővé. A tizenhat gigabájtos verzió 11 ezer forintba fog kerülni Amerikában.

A SanDisk tervezi, hogy egy pendrive-nál nagyobb, méretű 32 gigabájtos verziót is piacra dob majd. Ez az eszköz valamivel drágább lesz, 18 ezer forintba kerül majd, ám nyolc órás akkuval fog rendelkezni. Ráadásul be lehet majd dugni bele egy normál méretű SD-kártyát is, azaz drót nélküli kártyaolvasóként is működik majd.

A The Verge amerikai technológiai magazin tesztje szerint az eszköz egyelőre nem annyira kényelmes, mint egy hagyományos pendrive. A Connect használatához a SanDisk saját appját kell használni, amit még nem adtak ki windowsos tabletekhez, ráadásul addig amíg a felhasználó másolgat, le kell csatlakoznia minden más wifiről. Ez utóbbi kényelmetlenség ugyan megkereshető, ám ehhez a drótnélküli pendrive-ot az otthoni wifivel kell összebarátkoztatni. A lap tesztelői az eszköz sebességével sem voltak elégedettek.