Nyaralós fotók helyett jön a házi Street View

Google Views, 360 fokos látképek, a Google új szolgáltatása
Vágólapra másolva!
Külön oldalt nyitott a Google a felhasználók által készített utcaképeknek: bárki készíthet házilag a Street View-hoz hasonló fotógömböket újabb, androidos eszközzel.
Vágólapra másolva!

A világ képei néven új gyűjtőoldalt indított a keresőcég azoknak az utcai panorámaképeknek, amelyeket nem saját kamerás autói, hanem a felhasználók készítettek. Az Android szoftver 4.2-es vagy újabb verzióját futtató okostelefonokba és táblagépekbe ugyanis már könnyen használható panorámafunkció került, amellyel bárhol lehet a Street View-hoz hasonló, 360 fokos felvételeket készíteni házilag is.

Az angol nyelvű felületen Views, a magyarban Google Térkép - Képek néven is futó oldalon a legjobban sikerült felhasználói panorámákat gyűjtötték össze. Ezek közt nem csak a nyitólapon, véletlenszerűen lehet böngészni, de a lenti térképre bökve akár helyszín alapján is, de itt már vegyen találhatók a Google által rögízített, és felhasználói panorámák is. Az új gyűjtőoldalon többek közt Magyarország látványosságait bemutató panorámasorozatot is el lehet érni.

Itt lehet elérni a panorámagyűjteményt Forrás: Google

A felhasználói panorámákat a Google "Photo Sphere"-nek (fotógömb) keresztelte el, ezt az elnevezést azonban még nem fordították le. A körpanorámákat nem csak androidos eszközzel, de akár professzionális tükörreflexes fényképezőgéppel is el lehet készíteni, a Google+ közösségi oldalon keresztül ezt is fel lehet tölteni, és megosztani az ismerősökkel, vagy az egész világgal.

A Google Maps új funkciójának termékmenedzsere például nyaralásairól készített egy sor jó minőségű panorámát, amelyet bárki megtekintett.