Az oroszok már Kecskeméten vannak

orosz lovagok
Vágólapra másolva!
A kecskeméti repülőnapon fognak fellépni a hétvégén a legendásan profi orosz vadászpilóták, a Szu-27-esek már itt vannak.
Vágólapra másolva!

A szemfülesek már július utolsó napján megnézhették a hétvégi kecskeméti repülőnap leglátványosabbnak ígérkező programját. A külföldön nagyon ritkán fellépő Orosz Lovagok (Russzkije Vityazi) bemutatókötelék öt darab Szu-27 Flanker harci gépe délután négykor érkezett meg a város légterébe. A Lovagok nem pazarolták az időt, leszállás előtt gyakorlásként elpróbálták a bemutatóra szánt programjukat.

A bemutatót is végigrepülték Kecskemét felett a Lovagok (további képek galériánkban) Forrás: Temesvári Péter – spotter.hu

Az orosz Légierő bemutató-köteléke a hétvégén megrendezésre kerülő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai bemutató legnagyobb érdeklődéssel várt sztárjai. Az elit pilótákból álló kötelék leginkább nagy orosz nemzeti események alkalmából látható: például a moszkvai repülőnapokon vagy a Győzelem napi katonai parádékon tűnnek fel. Külföldre azonban ritkán látogatnak el.

A két darab kétüléses Szu-27UB és három darab együléses Szu-27P harci repülőgépet egy négyhajtóműves IL-76-os szállítógép is elkísérte. Ez a gép hozta a Szuhojok kiszolgálásához szükséges eszközöket, tartalék alkatrészeket és a műszaki személyzetet.

A megérkezést követően az öt harci gép a repülőtér és a város légterében végzett tájékozódó repülést, majd az egyik gép leszállt a maradék négy pedig lerepülte a bemutatóra szánt rendkívül látványos programot. A különféle alakzatok mellett láthattunk szemberepüléseket, szinkron repülést és a híres harang manővert is. A program nagyon intenzív és látványos, ráadásul a világon egyedülálló, hogy ekkora méretű és teljesítményű harci gépekkel kötelék bemutatót repüljenek.