Fapados zsebkonzol a Nintendótól

Nintendo 3DS
Vágólapra másolva!
Váratlan fordulat: a Nintendo új zsebkonzolja saját elődjénél is kevesebbet tud, de legalább elég olcsó.
Vágólapra másolva!

A tévéhez kapcsolható konzoljával egyelőre a Microsofttal és a Sonyval szemben vesztésre álló japán gyártó váratlanul egy lebutított verziót mutatott be a már két éve kapható Nintendo 3DS-ből. A korábbi zsebgép újdonsága a szemüveg nélkül is 3D-s látványt biztosító képernyő volt, amely alatt egy hagyományos, de érintésérzékeny másodlagos LCD kapott helyett.

Ez utóbbi a szerdán bejelentett 2DS-ben is változatlanul megmaradt, a térhatású képernyőt azonban olcsóbb, kétdimenziós típusra cserélték. A kettéhajtható kivitel helyett az új készülék egy vékony tortaszeletre hasonlít, és minden Nintendo DS-re, illetve 3DS-re készült játékot futtatni tud. Kevésbé jelentős hiányossága, hogy a sztereó helyett csak monó hangszórót tartalmaz.

Nem 3D, de minden fontosat tud a 2DS Forrás: Nintendo

Az új zsebgép az USA-ban október 12-étől lesz megvásárolható 130 dolláros, vagyis harmincezer forintnak megfelelő nettó áron. Az aurópai premier idejét később fogják bejelenteni. A 3DS és a nagyobb képernyővel szerelt 3DS XL típusok gyártása továbbra is folytatódik, de az olcsóbb típustol a konzol, illetve az arra szánt játékok eladásainak gyarapodását várják.