Ezt várjuk az új csúcsmobiloktól

kiszivárgot képek az új aranyszínű iPhone házáról
Vágólapra másolva!
Ma már nem elég egy jó formájú okostelefont kiadni, minden gyártó azon igyekszik, hogy készülékeit egyedivé tegye. A Samsung újabb óriási tepsifonnal, az Apple aranyszínű mobillal, a Sony strapabíró okostelefonnal készül az őszre.
Vágólapra másolva!

Nincs könnyű helyzetben Tim Cook, az Apple vezérigazgatója. A cég remekül teljesít pénzügyileg, ugyanakkor még egyetlen újszerű termék és meglepő innováció sem kötődik az új vezérigazgatóhoz. Az őszi, részben szeptember első felében esedékes bejelentésektől egyelőre azt várjuk, hogy Tim Cook továbbra sem tud kilépni Steve Jobs árnyékából, még akkor sem, ha a pezsgőszínű iPhone-nál többet mutatnak be szeptember 10-én.

Nem kell félni az arany iPhone-tól

Mihály Kamilla, a dizájnnal foglalkozó Das Modell blog szerzője szerint logikus iránynak tűnik az aranynak mondott, ám inkább pezsgőszínűnek tűnő iPhone bemutatása. Korábban az iPodból is csak fehér és fekete modelleket gyártott a cég, később megjelentek az eloxált színek. Az arany önmagában nem bántó fogalom, nemcsak csillogó, fogsorszínű árnyalatban létezik. A szakértő abban is hisz, hogy az olcsóbb iPhone-vonalat szerethetővé tudja tenni a harsány műanyag színekkel az Apple.

Iphone 5s kiszivárgott fotó

A kiszivárgott információk alapján két új készüléket fog bemutatni az Apple. Az iPhone 5S névre hallgató mobil a mostani csúcskészülék továbbfejlesztett változata lesz. A pletykák szerint a telefonba egy új, 64-bites utasításkészlettel is rendelkező, A7 nevű processzort szerelnek, amely 31 százalékkal gyorsabbá teszi a készüléket. A gyorsulás nem egyszerűen a számítási teljesítményt fogja érinteni, a felület válaszideje, az appok indulása is sebesebbnek fog tűnni az új lapkától. Az elemzők azt várják, hogy nemcsak az iPhone-ban, hanem a következő generációs iPad táblagépekben is megjelennek a gyorsabb chipek.

Szinte biztos, hogy jön olcsó iPhone

Látványosabb változás lesz, ha az új iPhone-on megjelenik az ujjlenyomat-olvasó, ami a PIN-kódnál és a képernyőre rajzolható titkos ábránál is jobban védi a készüléken tárolt adatokat. Ezt sokkal kényelmesebb lehet használni, mert nem lesz többé szükség az ilyen kódok bevitelére. A mobilos fotózást egy gyorsabb, másodpercenként 120 kép készítésére alkalmas kamera, valamint a jobb fotókat eredményező dupla vaku teheti könnyebbé.

Ilyen lehet az olcsó iPhone

Minden modellfrissítés előtt felröppen a pletyka, hogy az Apple bemutatja az olcsóbb iPhone-t, de ez eddig soha nem bizonyult igaznak. Idén azonban fotók és egy videó is napvilágot látott a színes műanyag házzal rendelkező készülékről. Horváth András, a magyar XMS Apple-kereskedés vezetője elmondta az Origónak, hogy az iPhone 5C megjelenésére ő is számít. Az olcsóbb okostelefon a máig kapható, már elavultnak számító iPhone 4 helyét foglalhatja el a termékpalettán: annál várhatóan fejlettebb, de az ötös iPhone-éval azonos méretű képernyővel felszerelt készülék lesz. A kereskedő nem fél attól, hogy az olcsóbb telefon miatt megcsappan a kereslet a csúcsmodell iránt, a lehetőséget látja az 5C-ben, amely új rajongókat hozhat az Apple-nek. Az iPhone 4-et kártyafüggetlenül 120 ezer forintért lehet megvenni, szolgáltatótól azonban nem horribilis árú előfizetésekre kétéves hűséget vállalva már hatvanezer forintért elvihető. Hasonló árért várható az 5C megjelenése is.

Még jobb lesz a tepsimobil

A csaknem táblagép méretű okosmobilok az év slágertermékének számítanak. Bár headset nélkül elég nevetséges rajtuk telefonálni, világszerte egyre több talál gazdára belőlük. A legismertebb tepsimobil, a Samsung Galaxy Note tavaly frissült utoljára, a készülék harmadik, ráncfelvarrott generációját a berlini IFA kiállításon mutatják be a jövő héten.

A Note 3 a kiszivárgott hírek szerint elődjénél is nagyobb, 5,68 colos képernyőt kap, ami már csaknem akkora, mint egy táblagép, bár a cég Mega nevű mobilja ennél is óriásibb, 6,3 colos kijelzővel rendelkezik. A nem megerősített információk szerint az új modell szélesvásznú képernyővel rendelkezik majd, így összességében a telefon mérete nem sokkal nő - bár a hosszúkás érintőképernyő nem tűnik praktikus választásnak egy ekkora készülék esetén.

Már a Note 2 sem volt kicsi, utódja a fenti készüléknél is nagyobb lesz Fotó: [origo]

A pletykák szerint a kellően jó olvashatóságról full-HD felbontású képernyő gondoskodik majd az új Note-ban. Belsejében a szokásosnál nagyobb, három gigabájt memória működik, ami olyan nagy teljesítményű lapkával egészül ki, amely a leglátványosabb mobiljátékokat is futtatja. Az új tepsimobil két legfontosabb előnye a szokásos: kényelmesebb rajta gépelni, a nagy méretnek köszönhetően pedig többnapos üzemidőt biztosító akkumulátor is elfér benne. Mivel nem kell mindent miniatürizálni, egy tipikus tepsimobil általában viszonylag kedvező áron hazavihető.

A Sony a strapamobilban bízik

Ugyancsak a berlini expón mutatja be új csúcsmobilját a Sony. Az Xperia Z1 a Z-jelű elődjéhez hasonlóan víz- és ütésálló kivitelben készül majd, és minden alkatrésze fejlettebb lesz az elődjénél.

Ez a telefon ötcolos képernyőt kap, ami már alulról súrolja a tepsifonméretet, és valószínűleg full-HD-s szuperéles minőségű lesz. Ez a készülék is erős hardverrel bír, és várhatóan 20 megapixeles felbontású kamerát kap. Egyes pletykák szerint ez akár a full-HD-nél is nagyobb, ultra-HD felbontású videókat is képes lesz felvenni, de ennek egyelőre semmi gyakorlati haszna nincs, mivel lejátszani csak egymillió forintnál drágább tévén lehet eredeti minőségben. Legfeljebb néhány évvel később lesz praktikus, ha extrém nagy felbontásban megmaradnak a felvételek, de hagyományos full-HD-ra is vissza lehet venni a felbontást.