A Telenornál is elérhető a HD-hanghívás

Vágólapra másolva!
A Telekom után a Telenor hálózatán is elérhetővé vált a jobb minőségű mobilhívás. Egyelőre mindkét cég hálózaton belül, 3G-n közvetít jobban érthető beszédet.
Vágólapra másolva!

A Telenor csütörtökön jelentette be, hogy teljes 3G hálózatán elérhetővé tette a HD-hanghívást. A technológia jobb minőségű beszédhívásokat biztosít, de csak hálózaton belül használható, megfelelő készülékkel.

A HD-minőségű hangzást támogató készülékek listáját a Telenor honlapján lehet megtekinteni, a szolgáltatásért külön díjat az alap percdíjon felül nem kell fizetni. Augusztusban a Telekomnál is elérhetővé vált a jobb minőségű mobilhívás, a technológia azonban annál a társaságnál is csak hálózaton belül vehető igénybe. A hangminőség különbségét bemutató videónkat a Telekom szolgáltatásának tesztelésekor készítettük el.

A Telekom hálózatán már kipróbáltuk a HD hívást

A HD-minőségű hívást szolgáltatók között elég komplikált megoldani, mivel a folyamatban részt vevő minden távközlési berendezésnek támogatnia kell az. Bár ennek kivitelezése nem megoldhatatlan, esetleges kompatibilitási problémák miatt elég nehézkes, így csak később várható.