A szuperkamera az egész stadiont belátja

panasonic meccskamera
Vágólapra másolva!
Igazi focimeccsnéző kamerát fejlesztett ki a Panasonic. A szokatlan, 64:9-es képarányú felvételt rögzítő eszközből nem is kell többet lerakni a pálya köré, egy is belátja a teljes stadiont.
Vágólapra másolva!

Az extrém módon nagylátószögű kamerarendszer egyelőre csak prototípus állapotban létezik, még neve sincsen. Azt már lehet tudni a szerkezetről, hogy négy kamera veszi fel a kép négy negyedét, és egy számítógép fűzi össze a négy beérkező videó jelet egy képpé. A kamerarendszer 160 fokos látószöggel rendelkezik, és 720p-s felbontású képet ad.

A Panasonic szerint a négykamerás megoldás feleannyiba fog kerülni, mint a hagyományos, panorámafelvételt is tudó közvetítési megoldások. A meccsek felvétele mellett térfigyelésre, óriás koncertek felvételére is alkalmas lehet.

Nem lesz könnyű tévét találni ekkora képhez Forrás: Panasonic

Egyelőre nem világos, hogy a 64:9-es videót min lehet megnézni majd. A legtöbb otthoni tévé képaránya 16:9-es, de még a legszélesebb, otthoni mozizásra tervezett szupertévék képaránya sem több 21:9-nél. Ezek a készülékek önmagukban kisebb vagyonba kerülnek.