Zuckerberg már nem antiszociális

Mark ZUCKERBERG, a Facebook elnök-vezérigazgatója megnyomta a New York-i Nasdaq napi kereskedésének kezdetét jelző csengőt a Facebook székházában, a kaliforniai Menlo Parkban
Vágólapra másolva!
A Facebook alapítójának idei célkitűzése, hogy többet kommunikáljon személyesen emberekkel saját kollégáin kívül is. Mark Zuckerberg saját maga szerint eddig jól teljesít.
Vágólapra másolva!

A CNN amerikai hírcsatorna beszámolója szerint Mark Zuckerberg minden évben egy személyes kihívást választ magának, amelynek teljesítésére egy év áll rendelkezésére. Négy évvel korábban megpróbált választékosabban öltözködni, három évvel ezelőtt kínaiul tanult, két éve pedig csak saját maga által megölt állatok húsát fogyasztotta.

Tavalyi fogadalma az volt, hogy mindennap aktívan végezzen valamilyen gyakorlati programozási munkát. Az idei célkitűzése inkább személyiségének fejlesztésére irányul: 2013-ban ugyanis Zuckerberg azt fogadta meg, hogy lehetőleg mindennap megpróbál olyan új emberekkel találkozni, akik nem a Facebooknál dolgoznak - számolt be a TechCrunch hírportál konferenciáján.

Mark Zuckerberg idén nyáron a kisújszállási Ludas Matyi Puli tenyészet vezetőjénél is járt Forrás: Facebook.com/Antal Ferenc

A saját maga által felállított szabályrendszer értelmében csak az a nap számít teljesítettnek, amelyiken Zuckerberg egy cégen kívüli emberrel személyesen beszélget, nem csak kezet ráznak egymással, vagy chatelnek. Saját bevallása szerint az éves célok kitűzése elég jól bevált, például a saját tenyésztésű állatok fogyasztása nyomán a Facebook alapítója sokkal több zöldséget fogyaszt mint korábban.

Zuckerberg bevallása szerint a személyes találkozók forszírozása végül oda vezetett, hogy közösségi szervezetekhez is csatlakozott, melynek keretében az egyik helyi középiskolában órákat is tart. Emellett ilyen beszélgetések hatására alapította meg a Fwd.us nevű lobbicsoportot, ami az amerikai bevándorlási szabályok reformját tűzte ki célul. A liberálisabb letelepedési szabályok szerinte megkönnyítenék a Facebook dolgát a tehetséges programozók toborzásában a világ minden tájáról.

Ha nem akar lemaradni az ilyen hírekről, kövesse a Techbázist a Facebookon is!