Drónnal akartak cigarettát csempészni

Vágólapra másolva!
Egy amerikai börtön rabjait próbáltak csúcstechnológiával dohányhoz és mobilokhoz juttatni.
Vágólapra másolva!

Négy embert vettek őrizetbe azért, mert egy távirányítós hexakopterrel berepültek a Georgia állami börtön területére. A börtön udvara felett lebegő drónt az egyik őr vette észre, aki értesítette a rendőrséget. A kiérkező járőrök egy közeli autóban bukkantak rá négy férfira, akiknél megtalálták a drónt is.

Az autó átkutatása után kiderült, hogy a férfiak nagyjából fél-egy kilogramm mennyiségű dohányt, illetve több mobiltelefont akartak a börtönbe juttatni a hexakopterrel - a BBC képet is közölt a csempészésre használt eszközről. Tettükért akár húsz év börtönbüntetést is kiszabhatnak rájuk.

A BBC szerint nemrég egy kanadai börtönbe is hasonló módszerrel próbáltak dolgokat csempészni. Azt a drónt azonban még azt megelőzően észrevették az őrök, hogy bejutott volna a quebeci létesítménybe. Mivel ezt a távirányítós drónt végül nem találták meg, azt sem tudni, mit akartak vele becsempészni. A börtön vezetője szerint valószínűleg drogokat vagy hasonló, viszonylag könnyen a levegőbe emelhető dolgok képezték a hexakopter szállítmányát.