Mindent lát a lakásban a nindzsakütyü

Ninja Sphere, Enviroment control
Vágólapra másolva!
Megtalálja az elvesztett kulcsot, de a hűtő mögé bújó macskát is a Ninja Sphere nevű új kütyü.
Vágólapra másolva!

Egy Ninja Sphere nevű lakásfigyelő szenzor megvalósításába kezdett egy ausztrál fejlesztőcsapat. A termék prototípusa már létezik, jelenleg sorozatgyártásához gyűjtenek pénzt a Kickstarter közösségi finanszírozó oldalon. Elképzelésük szerint egy mindent átfogó és ellenőrző berendezés lesz a Ninja Sphere, , ami az összes háztartási berendezés kezelése mellett még a megjelölt tárgyakat is megkeres, de még a háziállatokat is ellenőrzése alatt tartja.

Ninja Sphere, Enviroment control Forrás: Ninja Blocks



A hálózatra kötött Ninja Sphere elvileg minden olyan berendezéssel képes kommunikálni, amivel azonos elektromos hálózaton működik: így kapcsolhatja a légkondicionálót, a világítást de megfelelő zárral szerelt ajtókat is kinyithat. A távirányítás segítségével nincs több véletlenül felkapcsolva hagyott villany, vagy bekapcsolva hagyott tévé. A webes felület mellett mobilalkalmazással is irányítható a Ninja Sphere leglátványosabb funkciója a gesztusok felismerése. Megfelelő beállításokkal a felhasználó akár egy legyintéssel kapcsolhatja otthona készülékeit, válthat csatornát vagy ugorhat számot a listában.

Az irányításon kívül megfigyelésre is alkalmas lesz a készülék, elég lesz egy apró Bluetooth kiegészítővel megjelölni bármit, amit később meg szeretnénk találni. A rendszert akár lakásvédelemre is lehet alkalmazni, a Ninja Sphere figyelmeztetést küldhet, ha mozgást észlel a lakásban és ha van kamera a közelben akár képeket is készíthet a behatolóról.

A fejlesztők elképzelése szerint a kész darabok már 2014 júniusában megjelenhetnek a kereskedelmi forgalomban. A prototípusok már elkészültek és ki is kerültek a tesztelőkhöz, az ott gyűjtött tapasztalatok alapján folyik majd a végleges termék kifejlesztése. A Ninja Sphere különlegessége, hogy teljesen nyitott rendszer, az eszközhöz bárki fejleszthet saját kiegészítőt, illetve a nyílt forráskódnak köszönhetően saját rendszert is.