A valódi Batmannek ilyen ruhája lenne

unified weapon master
Vágólapra másolva!
Egy ausztrál fejlesztésű védőruha viselőjét egyszerűen nem lehet leütni.
Vágólapra másolva!

A Unified Weapons Master nevű márkát birtokló Chiron Global Pty nevű ausztrál cég kutatói a Gyűrűk ura és a Hobbit filmek szereplői által viselt színpadi páncélokat és fegyvereket készítő szakértőkkel közösen fejlesztettek ki egy különösen ellenálló védőfelszerelést.

Az ilyen jókora ütések sem okoznak sérülést a harcművész-páncélnak Forrás: Unified Weapons Master

A négy év munkával megalkotott páncélzat leginkább egy szuperhős ruházatára hasonlít, ha a védősisakon apró fülek lehetnének, akár Batman is viselhetné. A védőruhát azonban nem önjelölt szuperhősök, hanem harcművészek számára készítették.

Ilyen botokkal is bátran ütlegelhetik egymást a sportolók Forrás: Unified Weapons Master

Megalkotói szerint ugyanis a hatalmas botütéseket is elnyelő ruházat lehetővé teszi azt, hogy a botokkal vagy egyéb fegyverekkel vívott harcművészeti ágakat a vegyes küzdősportokat felvonultató MMA-hoz hasonlóan vívják. A páncélzat nem csupán elnyeli a különböző ütőfegyverek erejét, de a vezeték nélkül kommunikáló szenzorai valós időben mérik is a találatok erőhatásait.

A pusztakezes harc meg se kottyan a viselőnek Forrás: Unified Weapons Master

Ennek köszönhetően pontosan meg lehet becsülni, hogy a ruha viselőjét ért csapások mekkora sérülést okoztak volna a páncél viselése nélkül. Az adatok birtokában a küzdelmek egy számítógépen pontosan kiértékelhetők, és meg lehet állapítani, ki aratott győzelmet anélkül, hogy ehhez fizikailag is maradandó sérüléseket okoztak volna egymásnak az ellenfelek. A high-tech felszerelés birtokában a harcművészeti mérkőzéseket valódi, nem pedig szivaccsal vagy puha gumival bélelt fegyverekkel vívhatják meg.