A magyar Prezit használják majd az amerikai iskolák

Obama és Árvai Péter, Prezi
Vágólapra másolva!
A prezentációkat forradalmasító magyar szoftvert több százezer amerikai iskolában fogják használni. Ez később sok előfizetőt hozhat a Prezinek.
Vágólapra másolva!

A Prezi az amerikai kormány tavaly elindított, ConnectED elnevezésű oktatásfejlesztési programjához csatlakozik, amelynek bejelentésére magyar idő szerint pénteken este kerül sor. Ennek keretében Árvai Péter, a Prezi vezetője Barack Obama amerikai elnökkel is találkozni fog a Fehér Házban.

A csatlakozás keretében a magyar szoftvercég százmillió dollár, vagyis mintegy 22 milliárd forint értéket jelentő oktatási előfizetést biztosít majd, amely több százezer amerikai iskolát tud kiszolgálni. A felajánlás a Prezi felhasználónként havi 4,92 dollárért előfizethető Edu Pro licencére vonatkozik (ez a magyar diákok és tanárok számára havi ezer forintba kerül).

Barack Obama és Árvai Péter Forrás: Faix Csaba

A cég egyébként bármely ország diákjai és oktatói számára kínál ingyenes licenceket is: ezekkel lehetséges privát prezentációkat készíteni, ám kisebb internetes tárhely jár hozzájuk. A fizetős Edu Pro licenchez a Prezi kiemelt terméktámogatást is biztosít, amit az ingyenes somag nem tartalmaz.

A Fehér Ház programja alapvetően a nélkülöző diákok, és a fejletlen digitális eszközökkel rendelkező iskolák kiszolgálását célozza. A ConnectED keretében az Apple, a Microsoft, az Autodesk, az Adobe és más technológiai cégek szolgáltatásaik, termékeik felajánlásával összesen több mint egymilliárd dollárral támogatják az oktatás fejlesztését.

A Prezi felajánlása már öt-tíz éven belül hasznoz hozhat a cégnek, hiszen ha az általános-, és középiskolás diákok eleve a magyar cég szoftverének használatát szokták meg, valószínű, hogy az iskolapadból kikerülve is azt választják majd például a Microsoft Office helyett.