Néhány nap alatt kinyírták a forradalmi torrentszoftvert

popcorn time
Vágólapra másolva!
A "Hollywood rémálmaként" emlegetett, automatikus filmletöltő program működésképtelenné vált. De még újjáéledhet.
Vágólapra másolva!

A hét elején világszerte ismertté vált Popcorn Time szoftver egy filmek illegális kópiáit tartalmazó torrentszájtról szipkázta tartalmait, de kezelése olyan egyszerű volt, mint mondjuk a YouTube-é. Nem véletlen, hogy az interneten összeállt programozók által megalkotott, Windowsra, Mac OS X-re és Linuxra elérhető szoftverre Hollywood rémálmaként utaltak több szaklapban is.

A program világ minden táján zökkenőmentesen, egy-két perces előzetes betöltést követően akár HD-minőségű lejátszást biztosított bittorrentes alapjainak köszönhetően. A hét elején készítői még úgy nyilatkoztak, nem tartanak perektől, mivel a szoftver egy tőlük teljesen független torrentszájtról töltötte be a filmeket.

A Popcorn Time-ban elég volt rákattintani egy filmre, egy percen belül már indítható is volt a lejátszás Forrás: Origo

Péntek éjjelre azonban a Popcorn Time honlapjáról eltűnt a szoftver. A nyitólapon publikált üzenet szerint többször is megbizonyosodtak a szoftver legalitása felől, ám ez összességében kevésnek bizonyult annak további fenntartásához. Az alkotók szerint a tőkeerős filmipar így is képes lett volna ellehetetleníteni a fejlesztők életét, ők pedig nem tudták bevállalni a kockázatokat, ezért döntöttek a szoftver működtetésének leállítása mellett.

A TorrentFreak kalózblognak azonban az Popcorn Time-ot kiszolgáló YTS nevű torrentoldal üzemeltetői közölték, hogy bár most elérhetetlen a szoftver, ők átveszik a kliens és a mögötte álló rendszet működtetését az eredeti készítőktől. Az új projektnek már saját honlapja is van.