Ez a kütyü váltja ki a törülközőt

Body Dryer, testszárító
Vágólapra másolva!
A Body Dryer fél perc alatt megszárítja a testet, és könnyebb tisztítani egy törülközőnél.
Vágólapra másolva!

Még csak egyetlen működő prototípus létezik a puha anyagból készülő törülközőket kiváltó eszközből. A Body Dryer kifejlesztői áprilisban az Indiegogo nevű közösségi finanszírozó portálon indítanak kampányt a tervek szerint 250 dolláros, tehát 50-60 ezer forintba kerülő készülék sorozatgyártásának elindításához -– derül ki a honlapjukról.

A leginkább személymérlegre hasonlító Body Dryer fejlesztői szerint fél perc alatt képes megszárítani a teljes testfelületet. A készülék különböző szögben kifújt levegővel pásztázza végig a ráálló személy testét, aki harminc másodperc alatt olyan száraz lesz, mintha megtörülközött volna.

Ez a kütyü lehet a jövő törülközője Forrás: Bodydryer.com

A szárításhoz használt levegő hőmérséklete szabályozható, hidegben fűtött légsugár, nyáron hűvösebb nyalábok végzik el a feladatot. A Digital Trends hírportál szerint a készülék magas nyomású levegőt tárol a belsejében lévő kamrában, és a tartalmát a talapzatán lévő nyílásokon keresztül engedi ki. Az ebben lévő apró fúvókák mindegyike más irányba fújja a levegőt, így tudják megoldani a test egészének megszárítását egy gyakorlatilag spirálszerű légáramot állítva elő.

Bár az eszköz működtetése elektromos áramot igényel, fejlesztői szerint környezetbarát, hiszen nem kell folyton kimosni és megszárítani a hagyományos törülközővel ellentétben. Ráadásul sokkal higiénikusabb annál, mert nem maradnak meg benne a baktériumok, a kifújt levegőt pedig ionizálással fertőtleníti (a kibocsátott negatív töltésű ionok megkötik a levegőben lévő részecskéket, így semlegesíteni tudják a károkozókat is). Az Indiegogón induló kampány keretében az első vásárlók fél áron szerezhetik majd be a Body Dryert.