Nemzetközi díjat nyert a Telekom Égi Galériája

malév gép
Vágólapra másolva!
Elsőként nyertek magyarok a világ egyik legrangosabb médiaversenyén. A Festival of Media Global Awards nemzetközi verseny Best Use of Technology kategóriájának aranymedálját a Magyar Telekom Égi Galéria nevű kampányával érdemelte ki.
Vágólapra másolva!

A díj nemcsak azért különleges, mert a Magyar Telekom az első, amely a Deutsche Telekom Csoport vállalatai közül elnyerte a díjat, hanem azért is, mert a nemzetközi kommunikáció szakma egy olyan versenyéről van szó, ahol a világ legnagyobb márkái versenyeznek egymással.

Az Égi Galéria projektben az éjjeli égboltot átszelő, speciális repülő „nyomtatóra” egy Facebook-alkalmazáson keresztül küldhették el az érdeklődők megosztásra érdemes fotóikat. A budapesti szakemberek által készített hexacopter a LED-technológiával és a ma Magyarországon elérhető leggyorsabb, 4G mobilinternet képességeivel ötvözve tette különlegessé az élményt.

Forrás: DDB

A nyomtató által repülés közben az égre festett, részleteiben kirajzolódó képet egy hosszú záridejű kamera tette láthatóvá és örökítette meg. A helyszíni reptetésekre kilátogató érdeklődők bármilyen hasonló tudású mobileszközzel és applikációval maguknak is lefotózhatták a látványosságot.

A galéria online, interaktív kiállításként is működött, ezért azok is élvezhették az égi tüneményt, akik a kitelepüléseken nem lehettek jelen. Sőt: ők is gazdagíthatták képeikkel bárhonnan az internetes tárlatot.

A repülő nyomtató és a különleges pillanatok együtt sokak képzeletét megragadták: akadtak például olyanok, akik égre festett repülővel emlékeztek a Malévra (lásd a fenti képen), és több olyan látogató is volt, aki így kérte meg kedvese kezét.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.