Ingyenes lett az androidos szuperbillentyűzet

SwiftKey
Vágólapra másolva!
A beépített virtuális gomboknál gyorsabban lehet gépelni a SwiftKey-jel.
Vágólapra másolva!

Ingyenessé tették fejlesztői az eddig csaknem ezer forintért megvehető SwiftKey appot. Ez egy olyan virtuális billentyűzet, amely a Google Android szoftvert futtató készülékek alapbeállításként elérhető felületét tudja kiváltani.

A SwiftKeyt úgy tervezték, hogy gyorsabban lehessen vele gépelni a gyári megoldásnál, mivel nem szükséges felemelni az ujjakat egy-egy karakter leütése után, elég átcsúsztatni a következő betűre annak kiválasztásához. Emellett az app prediktív szövegbevitelt is támogat magyar nyelven is, ami megjósolja, hogy milyen szót akart beírni valaki, tanulóalgoritmusa pedig a felhasználó gépelési stílusához is igazodik.

SwiftKey Forrás:SwiftKey



Az eddig fizetős alkalmazás készítői a jövőben az appon belüli kiegészítők eladásából akarják fenntartani magukat, például néhány dollárért beszerezhető egyedi billentyűtémákat és szmájligyűjteményeket fognak árulni. Ez valószínűleg azért lehet jobb üzleti modell a fejlesztőknek, mert aki már megvette a SwiftKey-t, az a Google-fiókján keresztül új telefonjára, táblagépére is hordozhatta az appot anélkül, hogy újra meg kellene azt vennie.

Aki korábban már megvásárolta a SwiftKey-t, az ingyenesen tölthet le egy tíz darabos témacsomagot a billentyűzethez. Mivel az iOS idén megjelenő 8-as verziójában már az Androidhoz hasonlóan cserélehtő lesz a billentyűzet, az iPhone-ra és az iPadre is elkészítik majd a SwiftKey-t.