Nemsokára a betörőt is jelzi a Google

A Dropcam biztonsági kamera
Vágólapra másolva!
Egy új felvásárlás nyomán az okostermosztát után vezeték nélküli kamerákkal bővülhetnek a cég szolgáltatásai.
Vágólapra másolva!

A Google pénteken jelentette be, hogy megvásárolja a Dropcam nevű céget, amely felhőben való felvételkészítést kínáló biztonsági kamerákat gyárt és árusít. A cég nemrég egy nyitásérzékelő és követőszenzort is piacra dobott, amelyet házilag fel lehet ragasztani ajtóra, ablakra vagy tárgyakra, azok elmozdulását és helyét pedig okostelefonról vagy PC-ről lehet követni. A rendszer akkor is riaszt, ha az ablakot kinyitják.

A Dropcam biztonsági kamera Forrás: Dropcam



A Dropcam biztonsági kameráinak extrái közé tartozik az infravörös éjjeli üzemmód, a nagylátószögű lencse, és a beépített hangszóró, amelyen keresztül a lakás tulajdonosa beszélhet is a betörőhöz, akit nem csak lát, de mikrofonon keresztül hall is.

A Google összesen 555 millió dollárt fizet a vállalkozásért, amelynek termékei a januárban megvett Nest okostermosztátját egészítik majd ki. Ez az internetre kapcsolódó eszköz optimálisan szabályozza a házak fűtését és hűtését, hogy csökkentse a rezsiköltségeket. A Nest-termosztátot tanulási algoritmussal is felvértezték, így megtanulja, mikor kelnek és mikor fekszenek használói, és ehhez igazodva állítja a fűtést. Miután észleli, mikor szoktak felébredni a háziak, ehhez igazodva állítja reggelente magasabbra a hőmérsékletet, hogy ne kelljen az ágyból kikelve az előszobában fagyoskodni.

Így leplezi le a rosszcsont kutyákat a Dropcam

A Nest termosztát képességeit jelentősen kibővíthetik az egyszerűen felszerelhető, lítium telepről nagyjából egy éven át működő nyitásérzékelő szenzorok, illetve a lakásban lévő kamerák is. Az okostermosztát ugyanis jelenleg csak saját, beépített mozgásérzékelőjével képes észlelni, hogy van-e otthon valaki. A kamerákon keresztül azonban minden helyiségben képes lesz észlelni, hogy ott tartózkodik-e bárki, akinek optimális közérzetéhez fűtést vagy hűtést kell biztosítani.