Kiszagolta a kutya a gyerekpornót

Vágólapra másolva!
Az elrejtett merevlemezek és pendrive-ok megtalálására kiképzett rendőrkutya pedofilokat buktatott le.
Vágólapra másolva!

A Rhode Island-i rendőrség egy Thoreau nevű labradort képzett ki 22 hetes munkával kifejezetten adattároló eszközök megtalálására. A jutalomfalatokkal ösztönzött kutya bármilyen elrejtett elektronikai eszközt képes kiszimatolni, akár egy pendrive-ot, memóriakártyát vagy merevlemezt is - számolt be a Providence Journal.

Egy házkutatás során a rendőrkutya egy alaposan becsomagolt, pénzkazettába zárt és egy fém szekrényben belsejében lévő pendrive-ot is kiszimatolt. A meghajtón gyermekpornót találtak a rendőrök, így a lakás tulajdonosát letartóztatták.

Sok esetben a pedofilok rádiók belsejében, vagy a padló alatt rejtik el gyermekpornót tartalmazó adattárolóikat, ezek felkutatása pedig rendkívül nehéz. A labradort mindennap gyakoroltatják egy szobában, mindig a megtalált adattárolók után kapja meg ételadagjának egy-egy részét.

Az amerikai rendőrség szerint egyre gyakoribb azoknak az eseteknek a száma, amikor pedofilok interneten ismerkednek meg fiatalkorúakkal, ráveszik őket, hogy küldjenek magukról meztelen fotókat, majd megzsarolják őket azzal, hogy megmutatják a fotókat a szüleiknek vagy ismerőseiknek Ezzel a módszerrel egyre durvább felvételek készítésére veszik rá a gyerekeket.