Egy újabb gombot kap a Facebook

A Facebook mentés gombja
Vágólapra másolva!
Napokon belül debütál a mentésgomb, amivel az érdekes posztokat lehet elrakni későbbre.
Vágólapra másolva!

Egy ismerős tegnap kirakott egy jópofa képet? De vajon ki volt az, és mikor? A Facebook hírfolyamában nagyon könnyű elveszni. Ezen fog segíteni egy új gomb, amivel gyakorlatilag könyvjelzőzni lehet az érdekes bejegyzéseket ahhoz, hogy később könnyen visszakereshetők legyenek.

Nem kell mindent lájkolni

A Save vagy Mentés nevű gomb nem csak vicces videók vagy hírlinkek, hanem bármilyen tartalom mellett meg fog jelenni, akár egy étterem facebookos oldalának elérhetőségeit is el lehet menteni vele. Eddig ehhez muszáj volt lájkolni, vagy PC-n a böngészőbe menteni az adott linket.

A Facebook mentés gombja Forrás: Facebook



Minden elmentett tartalmat a Facebook főmenüjéből előhívható "Saved items" (elmentett elemek) menüpontból lehet előhívni. Alapesetben az oldal kategóriák szerint listáz - például fotók, linkek, videók -, de lehetőség van ömlesztve nézni minden linket. Az elmentett tartalmakat lehetőség lesz archiválni vagy véglegesen törölni is bármikor.

Néhány nap múlva indul

A közösségi oldal az elkövetkező napok során folyamatosan teszi elérhetővé az új gombot a Facebook androidos, iOS-es és webes felületén. A Facebook közölte, hogy a mentett tartalmakhoz minden esetben csak a felhasználó saját maga férhet hozzá, ezek nem publikus adatok, ellenétben például a kedvencként bejelölt filmekkel, zenékkel és könyvekkel.

A Facebook mentés gombja Forrás: Facebook



Hasonló szolgáltatást eddig csak a webes tartalmakhoz kínáltak olyan szolgáltatások, mint a Pocket, a Readability vagy az Instapaper. Ezek alapvetően érdekes hírlinkek, webes tartalmak ideiglenes elraktározására valók: felületük sokkal kényelmesebben használható a böngészők beépített könyvjelzőinél, és egy kattintással törölni is lehet a már elolvasott linkeket. Nem véletlen, hogy a Facebook is potenciált lát egy hasonló funkcióban.