4G-vel bővít a Telekom a Balaton körül

A Telekom 4G lefedettsége a Balatonnál
Vágólapra másolva!
Ez északi és déli parton összesen 26 településen indult el a 4G.
Vágólapra másolva!

A Telekom keddi bejelentése szerint a Balaton északi és déli partján egyaránt tizenhárom településen vált elérhetővé a 4G-s mobilinternet. Ez ugyan nem jelent teljes lefedettséget a tó körül, de jelentősen javítja a mobilinternet használatát.

A déli parti 4G-s városok

A 4G a déli parton Siófokon, Zamárdiban, Szántódon, Kőröshegyen, Balatonföldváron, Balatonőszödön, Balatonszemesen, Balatonlellén, Balatonbogláron, Fonyódon, Balatonfenyvesen, Balatonmáriafürdőn és Balatonkeresztúron indult el.

Itt 4G-zhet az északi parton

Az északi parti települések közül Balatonkenesén, Balatonfűzfőn, Balatonalmádiban, Csopakon, Balatonfürden, Tihanyban, Zánkán, valamint Gyenesdiáson, Cserszegtomajon, Keszthelyen, Alsópáhokon, Felsőpáhokon és Hévízen indult el. Badacsony és környéke maradt ki a lefedettségi körből. A fejlesztéseknek köszönhetően a nyár végéig a kültéri lakossági lefedettség eléri a közel 80 százalékot a Balaton környékén - ígéri a Telekom. A Telekom országos 4G-s lefedettségi térképe itt érhető el.

A Telekom 4G lefedettsége a Balatonnál Forrás: Telekom

A szolgáltató az elmúlt hónapokban a balatoni térség mellett több más vidéki várost is becsatolt a 4G hálózatába, melyek közül a legnagyobbak Mosonmagyaróvár, Salgótarján, Gyöngyös és Hajdúszoboszló. A hálózat kiterjesztésének eredményeként augusztus végére 219 településen lesz elérhető a Telekom 4G mobilinternet szolgáltatása.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a Magyar Telekom Nyrt.