Megmutatjuk, mivel fog játszani!

ezzel fog játszani 2
Vágólapra másolva!
Jön az új Assassins's Creed, három év után visszatér a Halo, a Quantum Break pedig még a tévéműsort is megváltoztatja. A tíz leglátványosabb játék, és előzeteseik az idei Gamescomról.
Vágólapra másolva!

Bár az év legnagyobb dobásnak számító videojátékainak zömét mindig a Los Angeles-i E3-on mutatják be a nyár elején, a Kölnben jelenleg is zajló Gamescomon is elég sok érdekességet szoktak felfedni. Összeszedtük az európai játékexpó legnagyobb dobásait, és amit róluk tudni érdemes.

Assassin's Creed Unity (PC, PS4, XOne)

A bérgyilkosok klánjának tagjaként a technológia vívmányainak köszönhetően az 1789-es francia forradalom kellős közepébe csöppenünk a népszerű akciójáték legújabb részében. Továbbra is fontos szerepet kap, és egyszerűbbé is válik az épületeken való mászkálás, a gyilkolászás helyét pedig a még szebb grafikával érkező folytatásban sokhelyütt a feladatok cseles, trükkös végrehajtása váltja fel - ráadásul a haverokkal együtt is lehet majd játszani. Míg a Unity csak erős PC-kre és az új konzolokra érkezik október végén, a Rogue című másik epizód PS3-ra és Xbox 360-ra jelenik meg novemberben. Ez a folytatás észak-amerikai pályákon játszódik majd.

Call of Duty: Advanced Warfare (PC, PS3, PS4, X360, XOne)

A Call of Duty a videojátékok Barátok közt-je: mindenki fikázza, de tavaly megjelent folytatásából mégis egymilliárd dollár fogyott az első napon. Novemberben jön a 2054-ben játszódó folytatás, amelyben már a közeljövő harci eszközei, többek közt a katona testi erejét megsokszorozó robotváz is helyet kap. Emiatt persze rögtön az a vád érte a készítőket, hogy a tavasszal megjelent Titanfallt nyúlják, hiszen abban a játékban a robotok mellett hasonló futurisztikus felszerelés áll rendelkezésre. Az eddigi beszámolók szerint azonban az új CoD játékmenete lassabb lesz az eleve kizárólag multiplayerben játszható Titanfallnál, és nem hiányzik belőle majd az egyjátékos sztori sem.

Battlefield Hardline (PC, PS3, PS4, X360, XOne)

A Call of Duty nagy vetélytársának számító Battlefield fejlesztői más stratégia mentén folytatják útjukat: e játék jövőre érkező folytatásában a katona helyett a rendőr szerepét töltheti be a játékos. A különleges egységek munkatársaként ugyan lövöldözésben így sem lesz hiány, de a Gamescomon bemutatott videó szerint a küldetések során nem szabad mindenkit halomra lőni, számos bűnöző esetében az egyszerű letartóztatás és megbilincselése, vagy ártatlan emberek kimenekítése lesz a feladat.

Halo 5: Guardians (XOne)

Csak valamikor jövőre, a jelenlegi információk szerint kizárólat az Xbox One konzolra jelenik meg a Halo sci-fi akciójáték-sorozat ötödik része. A három év után érkező folytatás teljesen új grafikus motort használ, és a bejárható terület is nagyobb lesz benne az előző részeknél, és szuperfolyamatos, 60 fps-os élményt kínál majd - ígéri a Microsoft.

Forza Horizon 2 (X360, XOne)

Aki az autós játékok szerelmese, az biztosan ismeri a Forzát, azt az autószimulátort, amelynek részeit a Microsoft az Sony Gran Turismo-ja ellen veti be. A Forza Horizon abban tér el az alapjátéktól, hogy egy hatalmas bejárható nyílt terepen játszódik: a szeptember végén érkező folytatásban többek közt a francia Riviérán és Észak-Olaszország pazar tájain lehet majd autózni - online módban akár egyszerre az összes haverral is. Arra azonban már most érdemes felkészülni, hogy az Xbox 360-as és az Xbox One-verziók látványa és tudása között is hatalmas lesz a különbség.

Quantum Break (XOne)

Ez most film vagy játék? A két műfaj keverékét kínálja majd a jövő év közepén érkező Quantum Break. A játékhoz egy filmsorozatot is forgatnak, amely tökéletesen illeszkedik majd a történetbe, de teljesen újszerű módon. A sorozatot ugyanis eleve alternatív történetszálakkal forgatják le, amelyek közül a konzol mindig azokat vetíti le, amelyek a játékban korábban végrehajtott döntések alapján illeszkednek a történetbe, amelynek három főszereplője egy félresikerült időutazás eredményeként képes manipulálni az időt.

Far Cry 4 (PC, PS3, PS4, X360, XOne)

Ha Far Cry játék jelenik meg, akkor abban biztosan egy isten háta mögötti helyen kell túlélni a gonoszok támadásait házilag eszkábált fegyverekkel, később pedig az ellenfelektől elszedett gépkarabélyokkal. Nincs ez másként a negyedik részben sem, újdonságként a Himalája vadállatai is bevethetők, ha megszelidítették őket: az elefántokkal például autókat lehet felborítani és kapukat lehet áttörni. Minden bizonnyal ez a játék sem lesz az állatvédők kedvence, még ha a fő cél nem is az állatok gyilkolászása. A novemberben érkező játék PS4-es kiadását megvásárlók tíz ismerősükkel két-két órás közös felfedezőmissziókat is játszhatnak majd akkor is, ha a másik fél nem is rendelkezik a játékkal. Ez egy új módszer egy játék népszerűsítésére.

Alien: Isolation (PC, PS3, PS4, X360, XOne)

Minden idők egyik legparáztatósabb játéka az eredeti Nyolcadik utas: a Halál retró hangulatát hozza vissza. A Alien: Isolation előzetes kiadását eddig kipróbálók szinte mindegyike arról számolt be, hogy majdnem összecsinálta magát játék közben. Ez nem véletlen, mivel a programban folyamatosan egy ránk vadászó alien elől kell menekülni, bár a játéktéren eközben más szereplők is felbukkannak. Egy percig sincs nyugta a játékosnak, folyamatosan keresni kell a menekülési utakat, rejtekhelyeket, az egyetlen segítség a lényt jelző elektronikus berendezés.

Borderlands: The Pre-Sequel (PC, PS3, X360)


Nincs pénze új konzolra? Nem akarja bővíteni a PC-t? Ez esetben az októberben érkező új - de történetileg a második rész előtt játszódó - Borderlands-játék jó választás lehet. A rajzfilmszerű grafikájú, de elég véres akciójáték ugyanis szolidabb PC-vel is beéri, és a régi konzolokra jelenik meg. Erőssége továbbra is a kooperatív akcióban van: a barátokkal többen is lehet egymást segítve teljesíteni a missziókat, fejleszteni a karaktereket, és spécizni a fegyvereket.

The Crew (PC, PS4, X360, XOne)


Megunta a Need for Speed-et? Itt egy újabb játék, amelyben keresztülszáguldhat Amerikán! A The Crew hatalmas bejárható világot ígér, ráadásul ismerős helyszínekkel. Júliusban kipróbáltuk a játék béta verzióját: ebben az irányítás még nem igazán volt reszponzív. Az is kiderült, hogy a játékban trükköztek a táj és az autók méreteivel, így a valóságban sok órás út helyett húsz perc alatt el lehet vezetni például New Yorkból Floridába. A készítők szerint a keletitől a nyugati partig másfél órán át tart majd a vezetés a végleges változatban. Bár nem törekszenek a városok valósághű megjelenítésére, a nyílt világ még így is sok órányi szórakozást rejthet magában - ha valamit kezdenek az irányítással. Jó hír, hogy Xbox 360-ra is megjelenik a játék, a rossz az, hogy PS3-ra nem.