A jövő hónapban tesztelhetjük az új Windowst

Vágólapra másolva!
Várhatóan már szeptemberben elérhetővé teszik a Windows 9 próbaverzióját.
Vágólapra másolva!

A ZDNet értesülései szerint szeptember végén, vagy október elején elérhetővé teszi a Microsoft a Windows 8 leváltására szánt, egyelőre Threshold (küszöb, határérték) kódnéven emlegetett operációs rendszerének kipróbálható változatát.

Bárki tesztelheti majd

Gyakorlatilag ez lesz a Windows 9, bár az új rendszernek hivatalosan még nincs neve, lehetséges, hogy egy teljesen más elnevezést kap majd - mint annak idején a Windows Vista.

A hírportál úgy tudja, hogy az ősszel érkező próbaverzió nem csak fejlesztők zárt köre, hanem bármely érdeklődő számára hozzáférhető, publikus próbaverzió lesz.

Nem lesz idegesítő a Windows 9

Hivatalosan még nagyon kevés dolgot lehet tudni a Windows 9-ről, de az eddigi sajtóhírek szerint a Windows 8-hoz képest sok újítást tartalmaz majd. Ezek egy része tulajdonképpen visszalépés: a Windows 9-ból például újra megjelenik majd a Start menü, ami az előző kiadásból hiányzott. A képernyő jobb széléről előhívható Charms menüt pedig száműzni fogják a rendszerből.

Jó esély van arra, hogy az új Windows már beszédfelismerésre is képes lesz a windowsos telefonokról ismert Cortana technológia segítségével, de arról még semmit nem tudni, hogy magyar nyelven lehet-e majd kommunikálni vele.