Parfüm alakú szelfikamerát dob piacra a Sony

sony kw1 kamera
Vágólapra másolva!
Nőknek szánt, parfüm alakú szelfikamerát dob piacra a Sony. A KW1 fényképezőgépbe beépítették a nemrég bejelentett ívelt szenzort is.
Vágólapra másolva!

Az ívelt tévék mellett ívelt szenzorok is piacra kerülnek a Sonynak köszönhetően. Alapjaiban változtatja meg a fényképezés és videózás technikai hátterét a nemrégiben bemutatott, ívelt képérzékelő technológia.

Az ötletet a természetből merítették, a szenzor íveltsége az emberi szeméhez hasonló. A technológiát meglepő gyorsasággal be is építettek a cég legújabb termékébe: egy szelfizésre kifejlesztett, parfüm alakú kamerába.

A kupakban kapott helyet az objektív Forrás: Sony

A fényképezőgép első ránézésre egy Sony Xperia S okostelefonra hasonlít, amelynek tetejére egy parfümös üveg kupakját illesztették. A "kupakot" azonban nem lehet eltávolítani, viszont körbe lehet forgatni 180 fokkal, és itt kapott helyet a speciális ívelt szenzor is.

A Sony KW1 kamerát Kínában jelentették be, miután számos kiszivárgott fotó is napvilágot látott a készülő termékről. A technikai tudásáról azonban még most is vajmi keveset árultak el.

Az ívelt szenzort is a forgatható "kupakba" építették be Forrás: Sony

A kompakt digitális fényképezőgép 19,2 megapixeles felbontású fotókat készít. Videóból full HD-t rögzít. A felvételeket microSD memóriakártyán tárolja. A gép objektívjének átfogása 21 mm, nagylátószöget kínál. Kapott egy 3,3 colos OLED-kijelzőt, támogatja a wifit és az NFC-t is.

Borsos ára lesz a kis fényképezőgépnek Forrás: Sony

A kis készülék mindössze 120 gramm, az ára viszont a tudásához képest borsos: 845 dollár, átszámítva mintegy kétszázezer forint. A prémium kategóriát hangsúlyozandó: két Swarowski-kristály került a vaku mellé.

A nőknek készült az új szelfikamera Forrás: Sony

Azon kérdésre, hogy vajon ki a célközönség, az Engadget szakértői úgy felelnek: az ázsiai piacon egyre nagyobb a kereslet a kimondottan nőknek szóló kütyük iránt. A Sony is vélhetően őket célozta meg.