3G-vel felszerelt okosórát mutatott be a Samsung

samsung gear okosóra
Hatodik okosóráját mutatta be a Samsung
Vágólapra másolva!
A Galaxy Gear S bemutatásával a versenytársakat kívánta beelőzni a Samsung, amely még a jövőheti IFA kiállítás előtt lerántotta a leplet legújabb okosórájáról.
Vágólapra másolva!

Még a technológiai ipar által diktált ütemhez képest is rendkívül gyorsan cseréli tavaly októberben boltokba került Galaxy Gear okosóráját új típusokra a Samsung. A koreai cég egy év alatt a hatodik okosóráját mutatta be a Gear S által. Úgy tűnik a versenytársakat beelőzve, még a jövő heti IFA-kiállításon várható dömping előtt le akarták rántani a leplet az új modellről.

Önálló 3G-kapcsolattal szerelték fel az új típust: a beépített SIM-kártyának köszönhetően így nincs szükség egy párosított okostelefonra, vagy tabletre, az óra önállóan is megállja helyét.

Hatodik okosóráját mutatta be a Samsung Forrás: Samsung

Kinézetét tekintve is szakított az eddigi megszokásokkal a koreai cég. Egy nagyobb, 2 hüvelykes, ívelt AMOLED-kijelzőt kapott az okosóra, 360x480 pixeles felbontással, így már egy fokkal kényelmesebben olvashatóak az értesítések, és üzenetek az érintőképernyőn.

Akkumulátora azonban csak 300 milliamperóra kapacitású, amely nem biztos, hogy elég egy teljes napra a nagyobb kijelző és a mobilinternet mellett, bár a gyártó azt írja, két napig bírja töltés nélkül.

Két hüvelykes, ívelt AMOLED-kijelzőt kapott az okosóra Forrás: Samsung

A Gear S is a saját gyártású, és az Intel támogatását élvező Tizen rendszert használja, melyen helyett kapott az S Health fitnesz, és a Nike+ futóalkalmazás. A Here térkép segítségével gyalogosan is tudunk navigálni. Ez a modell is vízálló, így akár úszni is lehet vele minden probléma nélkül.

Hátránya, hogy a korábbi Samsung okosórákhoz hasonlóan a Gear S esetében sem cserélhető a műanyag szíj. A konkurenciával szemben azonban előnye, hogy több mint ezer app érhető el hozzá.

A beépített Sim-kártya miatt párosított eszköz nélkül is megállja helyét Forrás: Samsung

A Samsung okosóra ára még nem ismert, a gyártó csak annyit közölt, hogy októbertől lesz megvásárolható többféle színben. Egyelőre fehér és fekete kivitelben mutatták be.

Az óra beépített pulzus-, és lépésszámlálót tartalmaz, illetve futás, biciklizés során hasznos szolgáltatásokat nyújt. Infravörös adóval is felszerelték, így akár tévétávirányítóként is használható, bár fő funkciója a régi: hívások, üzenetek fogadása a telefon elővétele nélkül.

Futáshoz alkalmas szolgáltatást építettek bele Forrás: Samsung