Kivizsgálta az Apple a meztelen fotók ellopását

apple iphone, apple Carplay, iphone
Une personne téléphone au volant de sa voiture, le 4 janvier 2012 ŕ Lyon, alors que téléphoner avec son appareil en main en conduisant devient une contravention de 4e classe punie de 135 euros d'amende et du retrait de 3 points du permis de conduire (contre 35 euros d'amende et deux points retires auparavant), selon ce décret paru ce jour au Journal Officiel. AFP PHOTO / JEAN-PHILIPPE KSIAZEK
Vágólapra másolva!
A cég szerint nem a rendszereiben van rés, célzott hackertámadással lopták el a sztárok fényképeit.
Vágólapra másolva!

Magyar idő szerint kedd éjjel hivatalos közleményt adott ki az Apple arról a vizsgálatáról, amelyet a két napja történt, több tucat színésznő, szupermodell és énekesnő meztelen képeinek kiszivárgásával kapcsolatban végzett el.

Az Apple szerint munkatársai több mint negyven órán át vizsgálták meg azt, hogy többek közt Kirsten Dunst és Jennifer Lawrence színésznőket és Kate Upton szupermodell iCloud-tárhelyeiről hogyan juthattak illetéktelen kezekbe az eredetileg privát fotók.

A hírességek fiókjait egy nagyon precízen célzott hackertámadás érte, amelyek során a felhasználói azonosító birtokában jelszóvisszaállítás segítségével nyertek hozzáférést a hackerek a képekhez - írja az Apple. Bár a vállalat szerint az adatlopást nem biztonsági rés tette lehetővé, a támadás óta a cég ötre limitálta a próbálkozások számát a jelszóbeviteli próbálkozások esetén a Find my iPhone keresőfunkció esetében - írja a TechRadar.

A vállalat szerint a hasonló típusú fiókfeltörések mostanában rendkívül gyakoriak lettek, ezért a cég többlépcsős azonosítás használatát javasolja a felhasználóknak a bonyolult jelszavak, és nehezen megfejthető biztonsági kérdések és válaszok használata mellett. Ennek aktiválásakor például mobiltelefonon vagy e-mailben kell jóváhagyni a belépéseket.