A kalózokat bünteti a Sims 4

sims 4 ea játék
Panaszkodnak a játékosok a fura hibákra
Vágólapra másolva!
Kalózok elleni védelmet vezetett be az EA a héten megjelent Sims 4-ben, azonban a játékfelület pixelesítése a legális vásárlókat is sújthatja. Egyelőre csak fura, apró hibákra panaszkodtak a játékosok.
Vágólapra másolva!

Érdekes jelenséggel találkozhatnak azok, akik nem jogtisztán szerzik be a héten megjelent Sims 4 játékot. Az EA úgy védekezik a torrentezők ellen, hogy az illegálisan letöltött példányok szinte teljes játékfelületét pixelessé tette, ami sokat ront az élvezeti értéken.

A játékok feltörésével foglalkozó kalózok nem mindegyike ismerte fel, hogy ez egy szándékos védelem, és nem egy hiba. A fórumokon jelentették a problémát, s hogy dolgoznak annak megoldásán.

A védelem a vásárlókat is sújtja

A nagyobb torrentoldalakon jelenleg több mint 25 ezer ember tölti a Sims 4 játék egy példányát, legtöbbjük valószínűleg nincs tisztában vele, hogy mire vállalkozik. Kérdés, mennyi időbe tellik, hogy kijátszák az EA védelmét.

Sajnos a pixelesítés néhány, legálisan megvásárolt játékba is belekerült, az EA ennek ellenére nem veszi ki a védelmet, inkább azt ígérte, hamarosan javítják a hibát.

Panaszkodnak a játékosok a fura hibákra Forrás: EA

A játékot az első hét alapján tízből 3,8-ra értékelték 450-nél több szavazat alapján. Ugyanakkor úgy tűnik, a legtöbben nem a pixelesítés, inkább a korábbi részekből ismert úszómedencék hiánya miatt panaszkodtak. Mint minden Sims esetében lesznek az új játékhoz is kiegészítők, és lehet még a hiányolt elemek is visszakerülnek.

Kézhez ragadt villa és torz babák

A játékosok sorra fedezik fel az apró hibákat a játékban, ugyanakkor jelentős problémáról egyelőre nem tettek jelentést. Az egyik látványos glitch a kézhez ragadó villa esete. Többen tettek fel képernyőfotót arról, hogy a legfurább helyzetben a karakter kezén egy villa látható. Volt, akinek két teljes napon át maradt ott a villa.

A másik jelentős probléma a csecsemőknél jelentkezik, akik fura, torz formában születnek. A rendellenesség látványos formában ölt testet: kiugrik a babák szeme, az ujjuk félméteresre nyúlik, elcsúsznak a testrészeik egymáshoz képest, s egészében, nem néznek ki túl jól.