Megbújik a fülben a szuper headset

Moto Hint
CHICAGO, IL - SEPTEMBER 04: Today, Motorola announced the new Moto X and G, Moto Hint and Moto 360 by opening its headquarters for media to meet the engineers and designers committed to offering people more choice, control and accessibility in their personal technology. Daniel Boczarski/Getty Images for Motorola/AFP
Vágólapra másolva!
Az apró és elegáns headset okos is: hangalapú vezérléssel irányítja a mobileszközöket, és az alkalmazásokat. Üzenhetünk, telefonálhatunk, navigálhatunk, posztolhatunk vele, anélkül, hogy elővennénk a telefont.
Vágólapra másolva!

A Moto Hint egy diszkrét vezeték nélküli fülhallgató, amely jól néz ki, nem zavaró, egyben teljeskörű irányítást biztosít készülékeink felett. A bluetooth-os fülhallgató segítségével hangalapú vezérléssel adhatunk parancsot az okostelefonnak, alkalmazásoknak, vagy tehetünk fel kérdéseket a Google asszisztensnek.

A Moto Hint teljesen megbújik a fülben, parancsszóval, vagy a készülék érintésével kelthetjük fel alvó módból. Eredetileg a Moto X okostelefonnal való kapcsolatra tervezték, de minden olyan mobilkészülékkel, amely Android 4.3 vagy annál későbbi operációs rendszert futtat, párosítható.

Felkérhetjük a fülhallgatót, hogy küldjön üzenetet, SMS-t, hívjon fel valakit, vagy kérdéseket tehetünk fel neki, mint "Milyen időjárás lesz ma?", s a választ bediktálja a készüléken keresztül. Alkalmazásokat is tud kezelni, így például kiadhatjuk parancsba, hogy posztoljon a Facebookra.

Jól is néz ki az apró Motorola headset Forrás: AFP/Daniel Boczarski

A Moto Hint tudása leginkább vezetés közben jöhet jól: anélkül, hogy meg kéne érinteni egy eszközt, vagy lenézni a képernyőre, iránymutatást lehet kérni. Az útvonal közben a fülhallgató folyamatosan navigálja a sofőrt. Gyalogos, biciklis vagy tömegközlekedési eszközzel való módra csak manuálisan lehet átváltani, amihez már használni kell a mobileszközt.

A gyártó szerint 10 órás üzemidővel rendelkezik. Az ezüst és fekete tartó azonban egyben töltőként funkcionál majd. A szenzoroknak köszönhetően érzékeli, ha betettük a fülbe, ekkor bekapcsolja magát, és automatikusan csatlakozik az okostelefonhoz, majd ha kivesszük, kikapcsolja magát.

A Moto Hint ősszel kerül a boltokba, ára 150 dollár, átszámítva kicsit több mint 36 ezer forint lesz. Különböző színű és fajtású textil- és faborítással lesz kapható.