Háromévi tévéműsor fér egy új kütyüre

A TiVo Mega
Vágólapra másolva!
A TiVo megalomániás kütyüje egyszerre hat csatornáról tud felvenni, és kinyírhatók vele a reklámok is.
Vágólapra másolva!

A TiVo cég neve több mint egy évtizede jól ismert az Egyesült Államokban: ez a társaság dobta piacra azt a tévéműsorokat rögzítő digitális berendezést, amellyel nem csak rendkívül egyszerűen lehet felvenni a sorozatepizódokat és filmeket, de a reklámokat is könnyen át lehet ugrani.

Háromévnyi felvétel a nappaliban

A cég legújabb terméke a TiVo Mega nevet viselő műsorrögzítő berendezés, amelyet a jövő év elejétől lehet majd megvenni. Ezt a modellt otthonvezérlő automatikával felszerelt lakások vagy házak tulajdonosainak érdemes megvenniük, ugyanis a benne lévő sok merevlemez miatt sok helyett foglal, nem praktikus a tévé alatt tárolni, érdemesebb inkább egy olyan helyiségben beépíteni, ahol a többi elektronika is megtalálható.

Ez az új eszköz összesen 24 terabájtnyi adatot tud raktározni, ami a TiVo szerint az általuk használt tömörítés mellett 26 ezer órányi műsornak felel meg. Ez azt jelenti, hogy ha valaki most megnyomná a Megán a felvételgombot, akkor 2017. augusztus 27-éig folyamatosan rögzíthetné egy csatorna adását.

A TiVo Mega Forrás: TiVo

Ez a felvételhossz azonban csak normál felbontás esetén érhető el. Ha a tulajdonos HD-minőségben akar felvenni, a tárkapacitás négyezer órára elegendő, ami azt jelenti, hogy jövő február 23-áig lehet folyamatosan aktív a felvétel.

Egyszerre hat csatornáról vesz fel

Az óriási TiVót összesen hat tévétunerrel szerelik fel, ami azt jelenti, hogy egyszerre ennyi adóról képes szimultán műsort rögzíteni, így a felvételek elkészítését nem zavarja, ha a tulajdonos összes kedvenc sorozatát egyszerre vagy részben egy időben tűzik műsorra a tévécsatornák. Otthoni hálózaton keresztül a felvevő a lakásban lévő kis TiVóknak is képes továbbítani a felvett műsorokat.

Miután a TiVóhoz a gyártó könnyen használható tévéműsort is szolgáltat, egyszerűen be lehet programozni a felvételek készítésének idejét, ám ez a szolgáltatás csak bizonyos országokban érhető el, Magyarországon nem. A TiVo Megát a cég a jövő évtől fogja árulni, nagyjából ötezer dolláros, vagyis 1,2 millió forintnak megfelelő áron.