Kiszivárgott, hogy néz ki az új Windows

A Computerbase által kiszivárogtatott képernyőmentés a Windows 9-ről. A többi fotót itt nézheti meg.
Vágólapra másolva!
Egy megújult Start menü tér vissza benne, és több asztalt is kezel. Ilyen lesz a Windows 9.
Vágólapra másolva!

A WinFuture nevű német technológiai hírportál videót, a ComputerBase nevű oldal pedig képernyőmentéseket közölt a készülő operációs rendszerről. Bár a Windows 9 tesztverziója valószínűleg már a hónap végén vagy október elején elérhető lesz egy félkész tesztverzió formájában.

Ilyen egy javított Windows 8

A kiszivárgott felvételek alapján a hagyományos, érintőképernyő nélküli számítógépeken a Windows 9-be visszatér a Windows 8-ban eltüntetett Start menü. A felület valamelyest átalakított formában látható a képeken: itt a programok menüpontjai mellett a legtöbbet használt windowsos appok csempéi is megtalálhatók.

Az új felületet működésközben a WinFuture.de honlapján lehet megtekinteni videón.

Annak ellenére, hogy a Windows 8-ban kizárólag a teljes képernyőt lefedő csempék voltak elérhetők, bár külső segédprogrammal vissza lehetett állítani a Start menüt, de csak a most láthatónál fapadosabb változatban.

A Computerbase által kiszivárogtatott képernyőmentés a Windows 9-ről. A többi fotót itt nézheti meg. Forrás: Computerbase



A másik újdonság, hogy az appokat is lehetséges ablakban futtatni ahelyett, hogy azok teljes képernyős nézetben indulnának el. A Windows 8-nál ez történik, bár lehetséges részekre osztani a képernyőn lévő programokat, de ez egy hagyományos PC-n nem volt túl praktikus.

Több asztal és kereső a tálcán,

További változás, hogy egy keresőikon is megjelent a Windows-tálcán a Start menü gombja mellett. A videóból az is kiderül, hogy a rendszer a Windows 8 csempés nyitóképernyőjét is tartalmazza, a Windows asztalról elérhető, csempés Start menü csupán egy alternatíva.

A ComputerBase képernyőmentésein egy teljesen új értesítési felület is felbukkan az asztalon, egy másik fotón pedig olyan felület látható, ami arra utal, hogy az új Windowsban egyszerre több virtuális Asztalt is létre lehet hozni. Ezek a futó programok, appok elrendezésére használhatók, hogy könnyen lehessen váltani ezek között. Nem hivatalos megoldásokkal már a korábbi Windowsokban is lehetett virtuális asztalokat használni.