Bizalmat szavaztak az iOS 8-nak

ipad ios8
A felhasználók mintegy fele már átváltott az új szoftverre
Vágólapra másolva!
Az iOS 8 múlt heti megjelenése óta a felhasználók fele már átváltott az Apple új mobilszoftverére.
Vágólapra másolva!

Nagyjából egy héttel azt követően, hogy az Apple elérhetővé tette az iPhone-ok és iPadek új szoftverét, az iOS 8 operációs rendszert, a felhasználók mintegy fele már át is váltott rá. Az App Store vasárnapi mérései szerint a készüléktulajdonosok 46 százaléka már az új szoftvert használja, kicsit többen, 49 százalék azonban még kivár, továbbra is iOS 7 fut mobileszközeiken. További 5 százalék korábbi operációs rendszert használ.

A többség még kivár Forrás: App Store

Az Apple júniusban mutatta be új mobilszoftverét, de hivatalosan csak múlt hét szerdán tette azt elérhetővé. Két napig mindenki a cég szerverein lógott, az iOS 8 telepítése így széles sávon is háromnegyed órás, egy órás procedúra volt. Az operációs rendszer számos újítást tartalmaz elődjéhez képest, amely megkönnyíti a mindennapi használatot. Ráadásul széles körben elérhetővé tették: iPhone 4S-től, iPad 2-től az újabb mobilkészülékekig, illetve a 2012-es vagy újabb iPod Touchokra is fel lehet installálni.

A tavaly megjelent iOS 7 elég sok felhasználónak okozott bosszúságot: a feltelepített rendszer a régi, iPhone 5 előtti készülékeket lomhává tette, a korábbi állapot visszaállításra azonban nem volt mód. Az iOS 8-ról sem lehet házilag visszaváltani a 7-re. A telepítés nagy helyigényét leszámítva komolyabb felhasználói panaszok az új rendszerről még nem érkeztek. Ennek ellenére az Apple-szervíz azt tanácsolja, várjunk az átállással a következő alverzió megjelenéséig, hiszen az esetlegesen jelentkező hibákat addigra javítják.

A felhasználók mintegy fele már átváltott az új szoftverre Forrás: Origo