Kiderült az iPhone 6-ról, hogy elhajlik

hajlékony ájfon, iphone, iphone 6 plusz, iphone 6, hajlik, elhajlik
Vágólapra másolva!
Nem az Apple újítása, hogy egy szűk zsebben meghajolhat az iPhone 6 Plus. Visszahajlítani pedig semmiképp sem érdemes.
Vágólapra másolva!

Nem várt botrány övezi az Apple óriásképernyős iPhone 6 Plus készülékének premierjét. A külföldön is hiánycikknek számító, csúcskategóriás iPhone-modell első vevői közül közösségi oldalakon többen is beszámoltak arról, hogy vadonatúj okostelefonjuk egy-egy részen meghajlott.

Tényleg meghajlik a nagyobb iPhone

A Twitteren #bendgate címkével magyar idő szerint szerda éjjel láttak napvilágot azok a képek, amelyek szerint az eddigi legnagyobb kijelzővel szerelt iPhone viszonylag kis erőhatásra meghajolhat.

Így hajlik az iPhone 6 Plus Forrás: --



Az Unbox Therapy nevű YouTube-csatorna gazdája, Lewis Hilsenteger kísérletképpen szabadkézzel meghajlított egy iPhone 6 Plust, hogy megvizsgálja a képek valóságtartalmát. Bár a felvételen jól látszik, hogy ehhez elég komoly erőt kellett kifejtenie, hiszen ujjai remegnek a videón, a készülék valóban meghajlott.

Itt nézheti meg, hogyan hajlítják az iPhone 6 Plust

Az ujjnyomások hatására a hangerőszabályzó gombok közelében hajlott meg a telefon háza, és az végül úgy is maradt. Hilsenteger szerint nem volt hatalmas nagy az erőhatás, ekkora nyomás szerinte egy szűk zsebben is érheti a készüléket - már ha egy 5 és fél colos tepsimobil elfér egy szűk zsebben.

A Samsung Note nem hajlik

Hilsenteger második videójából az is kiderül, hogy nem érdemes visszahajlítani a sérült iPhone 6 Plust, mivel saját telefonja e művelet során meghibásodott: a képernyő üvege átlósan eltört. Ha elhajlik a készülék, érdemes azt már úgy hagyni - magyarázta a műsorvezető.

A Samsung Galaxy Note 3 nem hajlik meg

A Unbox Therapyn kísérletképpen egy Samsung Galaxy Note 3-ast is megkísérelt szabad kézzel meghajlítani, de erre semmilyen erőkifejtéssel nem volt képes: a műanyag hátlapú tepsimobil a művelet közben recseg és ropog, de nem veszíti el eredeti alakját.

Azért hajlik, mert alumíniumból van

Az iMore hírportál szerint nem csak az iPhone 6 Plus, hanem akár az iPhone 6 is meghajlítható, sőt, akár egy kicsit az 5 és 5S modellek is, mivel az összes készülék hátlapja alumíniumból készül. A régebbi iPhone-ok esetében a probléma azért nem volt jelentős, mert kis méretük miatt nehéz volt akkora erőt kifejteni a telefonra, hogy az nagymértékben meghajoljon. A nagyobb készülék könnyebben megfogható, és elgörbíthető.



Miért készül alumíniumból az iPhone, ha nem elég kemény az anyag? Mert így lehet kellően vékony és könnyű a készülék - írja az iMore cikke. Ennek szerzője azt javasolja a tulajdonosoknak, hogy ne hurcolják farzsebükben vagy első zsebeikben.

A szervizesek szerint nem valós probléma

Nem tartja valós problémának az iPhone 6 Plus hajlékonyságát Bognár András, az APPSolute nevű Apple-szerviz vezetője. Szerinte gyakorlatilag az összes okostelefon tönkretehető komoly erőhatásra, már a korábbi modellek között is érkezett hozzájuk olyan készülék, amire ráültek, vagy rácsukták a kocsiajtót.

Az iPhone 6 Plus esetében azért könnyebb a hajlítás, mert a készülék nagysága miatt az ujjak nagyobb erőkarként működnek. A készülék alumínium vázának stabilsága pedig azokon a részeken, ahol oldalt a gombok helyét kimarták belőlük, gyengébb - ezért pont ott hajlik meg az iPhone 6 Plus.

A Cult of Mac blog gyűjtéséből az is kiderül, hogy nem az iPhone 6 Plus az egyetlen, könnyen elhajló készülék. A blogon közölt képgalériában Sony Xperia Z1, farzsebben meghajlott iPhone 4s és 5s, hajlás miatt eltörő kijelzőjű Samsung Galaxy S4 is szerepel egy BlackBerry Q10 és egy műanyag házban lévő, kínai Oppo telefon is.


Az egyik első kategória a "bendgate" kapcsán Forrás: --

Az LG az év elején dobta piacra eleve hajlékony képernyővel szerelt okosmobilját, de a G Flexnek is voltak gyermekbetegségei: a képernyő elég sok képzajt jelenített meg.