Az iPhone 6 Plus kihívója lehet az új Nexus

nexus 6
Nagyobb lesz a Shamu kódnév alatt futó Nexus egy LG G3 készüléknél is
Vágólapra másolva!
Kiszivárgott az első fotó a Goolge új okostelefonjáról. A Nexus 6 nagyobb lesz, mint egy LG G3 készülék, így mérete alapján az iPhone 6 Plus kihívója lehet.
Vágólapra másolva!

Közzétettek egy fotót a Shamu kódnévre keresztelt Nexus 6-ról, amelyen jól látszik, a Google új okostelefonja nagyobb lesz egy LG G3 készüléknél. A képet az XDADevelopers fórumán egy Michael Sudol nevű felhasználó osztotta meg.

Ha igaz a hír, akkor az új Nexus a nagyméretű tepsimobilok táborát fogja erősíteni. Mérete alapján az Apple nagyobbik okostelefonjának, az iPhone 6 Plusnak lehet majd az androidos kihívója.

A fotó megerősíti a hírt, hogy a túlméretezett okostelefon az idén megjelent MotoX nagytesvére lehet. Azt már korábban a Google megerősítette, hogy a Motorola gyártja legújabb okostelefonját.

Nagyobb lesz a Shamu kódnév alatt futó Nexus egy LG G3 készüléknél is Forrás: Origo

A kiszivárgott információk szerint a Nexus 6 egy 5,92 colos kijelzőt kap, 2560x1440 pixeles QHD felbontással, ami az ilyen telefonokon szokásos full-HD felbontás közel kétszerese. Ehhez egy 2,6 gigahertzes processzorral, három gigabájt memóriával és 32 gigabájtos tárhellyel látják el. Hátlapi kamerája 13 megapixeles felbontású képek készítésére lesz alkalmas, míg az előlapi lencse mindössze 2 megapixeles. Akkumulátora 3200 milliamperóra kapacitású.

A Google telefonja lehet nem Nexus 6, hanem Nexus X névre fog hallgatni, közölték bennfentesek. Ez lesz az első készülék, amely a cég 64-bites Andoid L operációs rendszerét fogja futtatni. A Google új mobilszoftverén frissített kezelőfelület fog futni, és az Apple iOS 8 rendszeréhez hasonlóan a készülék első bekapcsolásától aktív lesz rajta a titkosítás. Eszerint az okostelefonon és táblagépen tárolt adatokat az első perctől kódolja a szoftver, a titkosítás feloldásához szükséges kulcsokhoz még a Google sem fér hozzá.