Elriasztja a betörőt a szupercsengő

Vágólapra másolva!
A Doorbot egy csengő és lakásbiztonsági rendszer egyben: mobileszközön válaszolhatunk, ha valaki áll a bejárati ajtó előtt.
Vágólapra másolva!

Egy sikeres kampányt követően az egyik közösségi finanszírozó oldalon, megkezdték a Doorbot lakásbiztonsági rendszer értékesítését. November elsejétől lehet előrendelni a készüléket 199 dollárért, mintegy 50 ezer forintért, indulóára pedig 249 dollár, azaz 60 ezer forint lesz. A megkeresett 250 ezer dollárból jelenleg is fejlesztik a rendszert, melynek elsődleges feladata a bűnmegelőzés.

De hogyan is működik? A Doorbot egy HD-kamerával felszerelt csengő, amely akár otthon, akár egy alkalmazáson keresztül értesíti a tulajdonost, ha valaki az ajtó előtt áll. A kamera a felhőszolgálatáson keresztül folyamatosan menti a képet, amint a mozgásérzékelő működésbe kezd. A szenzorok éjjel-nappal képesek rögzíteni a látottakat.

A készüléknek köszönhetően akkor is tudunk válaszolni egy csengetésre, ha épp nem vagyunk otthon. A Doorbot és az okostelefon közötti kétoldali kommunikáció miatt nem értesítésként kapjuk meg a jelzést, hanem hasonlóan egy telefonhíváshoz, melyet felvehetünk. A mobilkészülék képernyőjén pedig rögtön látatjuk, ki is áll az ajtó előtt.

"Csak az Egyesült Államokban évente több mint egymillió betörés történik napközben, amikor a háztulajdonosok nincsenek otthon. Ezen bűntények 80 százaléka a bejárati ajtónál kezdődik, ott kopogtatnak vagy csengetnek be, hogy ellenőrizzék, üres a ház. A készüléknek így bűnmegelőzési szerepe is van" - mondja Jamie Siminoff, a Doorbotot fejlesztő Ring alapító-vezérigazgatója.

A mozgásérzékelőnek köszönhetően különböző zónákat is kialakíthatunk a ház előtti téren, beállíthatjuk, hogy milyen értesítést kérünk, ha valaki a kertbe lép, vagy ha egészen az ablakig elsétál.

A készülékhez fejlesztettek alkalmazást iPhone-hoz és iPad-hez, ahogy androidos készülékekhez is. A Doorbot wifin keresztül kapcsolódik az internetre, és egy 5200 milliamperórás akkumulátorral látták el, amelyet miniUSB-kábelen keresztül tölthetünk.

Az eszközt jelenleg négy különböző színben rendelhetjük majd elő, a felhő alapú videorögzítést 2015 elejéig ingyenessé tették a felhasználóknak.