Különválik az eBay és a PayPal

adebayor245
Vágólapra másolva!
Az eBay online aukciós oldalán nagy valószínűséggel megmarad a PayPal mint fizetési megoldás.
Vágólapra másolva!

Leválik a Paypal fizetési szolgáltató az eBay online kereskedelmi vállalatról, és jövő évtől önálló, tőzsdén bejegyzett cégként folytatja a munkát. Az eBay vezetősége áttekintette a cég stratégiai helyzetét, s arra jutott, a két részleg különböző kihívásai és lehetőségei miatt 2015-től egyértelműen kedvezőtlenné válik a további együttműködés üzleti szempontból.

A két cég ugyanakkor teljesen összenőtt az elmúlt évek alatt, ha valamit vásárol a felhasználó az eBay online áruházában, a PayPal fizetési megoldásával tudja rendezni az árat. A szétválás 2015 második felében zárulhat le, a folyamatot az eBay jelenlegi vezérigazgatója, John Donahoe vezényli le, majd a háttérbe vonul. Az eBay élére Devin Weniget, az eBay Marketplace üzletág vezetőjét nevezik ki, míg a PayPal vezérigazgatói posztjára az American Expresstől átigazolt Dan Schulmant nevezték ki azonnali hatállyal.

A szétválásról szóló hírt jól fogadta a piac: az eBay részvényárfolyama 11 százalékkal erősödött a tőzsdén kívüli forgalomban, elérve az 58,60 dollárt.

A PayPal már 203 országban érhető el, még idén elérheti az egymilliárd darab mobiltranzakciót.