Vétel előtt csekkolhatjuk, lopott-e egy iPhone

iphone apple activationlock
Az ActivationLock szolgáltatással ellenőrizhető, hogy zárolva van-e az iPhone
Vágólapra másolva!
Ha használt iPhone okostelefont akarunk venni, leellenőrizhetjük az Apple oldalán, hogy lopott vagy elvesztett készülékről van-e szó.
Vágólapra másolva!

Az immár kilenc kiadást megélt iPhone használt piaca bizony egyre kockázatosabbá válik: vétel előtt érdemes meggyőződni róla, hogy nem lopott, vagy elvesztett telefont akarnak nekünk értékesíteni. Attól, hogy első ránázésre jól működik a készülék, még lehet, hogy törvénytelen úton jutottak hozzá, s csak később zárolják a telefont.

Az Apple egy újabb szolgáltatással bővítette felhőtárát, amellyel leellenőrizhetjük egy iPhone aktiválási zár állapotát. Az IMEI- vagy sorozatszám megadásával bárki megnézheti, hogy egy használt iPhone esetében belépve maradt-e az eredeti tulajdonos. Ugyanis egy helyreállítás után a készülék addig nem aktiválható, amíg az Apple ID felhasználónevet és jelszót meg nem adjuk.

Az ActivationLock szolgáltatással ellenőrizhető, hogy zárolva van-e az iPhone Forrás: Apple

Ha használt iPhone-t akarunk venni, a Beállítások menüben érdemes megnézni, hogy az aktiválási zár be van-e kapcsolva. Ha igen, megkérni az eladót, hogy törölje azt a felhasználónevet, ha nem tudja, nem szabad megvenni a telefont.

Ha még nincs aktiválva a telefon, vagy nem férünk hozzá a menühöz, a hátuljára gravírozott vagy a SIM-tálcán található sorozatszám vagy IMEI-kód alapján le lehet ellenőrizni az ActivationLock oldalon.

Ha mi magunk akarunk eladni vagy elajándékozni egy iPhone-t, a vétel előtti teendőkről is tájékozódhatunk az Apple oldalán.