Most az a baj az új iPhone-nal, hogy tépi a hajat

hajtépő iphone 6
Vágólapra másolva!
A készülékek meggörbülése után itt a #hairgate: a fém készülékház rése hajszálakat tép ki - állítják az iPhone 6-ot használók.
Vágólapra másolva!

A közösségi oldalakon egyre többen panaszkodnak az iPhone 6 és 6 Plus készülékeket vásárlók közül amiatt, mert a telefon érintőképernyőjének üvege, és a fém készülékház fémje közötti vékony résbe hajuk vagy szakálluk beakad.

Az iPhone 6-ba beakad a haj

A jelenség beszédhívások során jelentkezik, amikor a fülükhez tartják a telefonjukat az iPhone-osok. A 9to5Mac szerzője először azt hitte, hogy a készülék kijelzővédő fóliája tapad a hajához, ám kiderült, hogy nem erről van szó: a kijelző üvege és az alumínium hátlap közé hajlamosak beszorulni a hajszálak.



Ezeket a készülék hajlamos meghúzni vagy kitépni, amikor elveszik a fültől.

A Galaxy Note-ba névjegyeket nyomkodnak

Más a helyzet a Samsung felső kategóriás tepsimobilja, a Note 4 esetében: ott azért panaszkodnak a felhasználók, hogy túl nagy a rés a kijelző és a hátlap között: akár egy átlagos vastagságú névjegy is elfér a résben. Viszont nem húzza a hajat.


A Samsung egyébként azzal érvel, hogy a túlzottan vastagnap tűnő rés szándékosan van készüléken, a tágulás vagy rázkódás ellensúlyozása érdekében.