Hamarosan fizethetünk a Facebook csevegő appjával

Vágólapra másolva!
A Paypalhoz hasonló, felhasználók közti fizeti megoldás kidolgozásán fáradozik a Facebook. Az új funkció a Messengerben lesz elérhető.
Vágólapra másolva!

Júniusban a Facebook bejelentette, hogy azon felhasználók, akik továbbra is szeretnének privát üzeneteket küldeni, kénytelenek lesznek letölteni a Messenger alkalmazást. A cég így választotta külön a közösségi oldalt, és annak üzenőfelületét. A feltűnően agresszív fellépés még a kaliforniai cégtől is szokatlan volt: már akkor megindultak a találgatások, mi Zuckerberg célja a két külön alkalmazással.

Azt minden esetre sikerült elérniük, hogy rengeteg felhasználó töltötte le a Facebook Messengert: az iOS alapú eszközökön az első számú ingyenes üzenetküldő alkalmazás. Globálisan több mint kétszáz millió aktív felhasználója van az appnak.

Főleg annak fényében volt érthetetlen a Messenger előtérbehozása, hogy a Facebook felvásárolta a szintén üzenetküldésre használt Whatsapp szolgáltatást. A 16 milliárd dolláros fúziót múlt hét végén hagyta jóvá az Európai Bizottság.

A Jonathan Zdziarski biztonsági szakértő által készített, és Andrew Aude fejlesztő által a Twitterre kiszivárogtatott felvétel szolgál válaszként. A kép tanúsága szerint a Facebook egy Paypalhoz hasonló, felhasználók közti fizetési megoldás kidolgozásán fáradozik.

A TechCrunch információi szerint a szolgáltatás hasonló lesz a Square Cash mechanizmusához, csak nem e-mailben, hanem a Facebook Messengeren keresztül lehet majd más felhasználóknak pénzt küldeni a kártyaadatok megadása után. Így bárhol, bármikor tudunk utalni egy mobileszköz és internet segítségével. Zdziarski úgy véli, a még be sem jelentett funkció pár hónapon belül elindul.

A Facebook hivatalosan nem erősítette meg a hírt, ugyanakkor alátámasztani látszik az információt, hogy júniusban a cég az üzenetküldő szolgáltatásai alenökévé választotta a Paypal egykori elnökét, David Marcust.