Oda-vissza hajlítgatták a Galaxy Note 4-et

Samsung Note 4 hajlítás
Vágólapra másolva!
 A Samsung tepsimobilja is elhajlik az ujjak nyomására. De vissza is hajlítható.
Vágólapra másolva!

Visszatért a YouTube-os telefonhajlítgató ember, Lewis Hilsenteger, a #bendgate kirobbantója. Ő tesztelte elsőként, hogy egy iPhone 6 Plus készüléket kellő erővel szabad kézzel meg lehet-e hajlítani. Az Unbox Therapy csatorna gazdája később más mobilokat is megpróbált meggörbíteni, és például a HTC egyik készülékénél sikerrel járt, de a Samsung Galaxy Note 3-asa jól viselte a próbatételt. A professzionális mérések szerint egyébként egyik ma kapható telefon sem túlzottan sérülékeny a fizikai behatásokra.

Ugyanott hajlik a Note 4, ahol az iPhone

Ezúttal az 5,7 colos Samsung Galaxy Note 4 tepsimobillal végezte el kísérletét. Az erről készült videón jól látszik, hogy a fém keretbe szerelt készülék a hüvelykujjak erőteljes nyomása hatására egy kicsit meghajlik majdnem ugyanott, ahol az iPhone 6 Plus is: a hangerőszabályzó gombok tájékán.



Ugyanakkor a felvételből az is kiderül, hogy a Samsung telefonja kevésbé görbül az erőhatásra. Hilsenteger egyébként bevallja, hogy hatalmas erőt kellett kifejtenie ehhez, ám ugyanekkora erősségű nyomás a Note 3-nak egyáltalán nem ártott meg. A videón a tesztelő vissza is hajlítja eredeti formájára a készüléket, ezért arra a következtetésre jut, hogy a Samsung mobilja strapabíróbb az Apple-énél.

Samsung Note 4 hajlítás Forrás: Unbox Therapy



Elképzelhető, hogy az elmúlt hetekben végzett tesztek nyomán a korábban kifejezetten prémiumnak számító fém készülékházak kevésbé lesznek népszerűek. Bár ezek jobban mutatnak a műanyagnál, az utóbbit szénszálakkal jelentősen meg lehet erősíteni.