Az új tablet már plazmatévé helyett is jó

Lenovo Yoga
Vágólapra másolva!
A Lenovo új tabletje még filmeket is tud vetíteni, képernyője óriási, hangszórói szuperek. Ennél most nincs jobb.
Vágólapra másolva!

Ashton Kutcherrel közösen mutatta be legújabb prémium táblagépét a Lenovo, mivel a készülék fejlesztésében elvileg az amerikai színész is közreműködött - bár ennek mikéntje nem ismert. Viszont az biztos, hogy a Yoga Tablet 2 Pro paraméterei alapján a jelenleg elérhető legfejlettebb táblagép - bár az Apple csak a jövő héten fogja bemutatni új iPadjeit.

Nem találni olyat, ami nincs benne

Az Android 4.4-et futtató táblagép jóval nagyobb méretű riválisainál, mivel 13,3 colos érintőképernyővel szerelték fel, ekkora kijelző korábban csak laptopokba került. A képernyő 2560x1440 pixeles felbontást használ, ami nagyobb a full-HD-nál, így kimondottan jó a képminősége.

A Lenovo Yoga Tablet 2 Pro egy külső billentyűzettel Forrás: Lenovo



Ennél sokkal érdekesebb fejlesztés, hogy a tablet bal felső sarkába pedig egy ledes miniprojektort is beépítettek. Ezzel akár filmet is lehet vetíteni - oldalra - a falra egy ötvencolos lapostévével azonos méretben. Mivel a gép hátuljáról lehajtható egy támaszték, a tabletet semminek nem kell nekitámasztani, önmagában is megáll. A támasztékánál fogva a tabletet akár fel is lehet akasztani például a konyhafalra az erre szolgáló lyukon keresztül.

A házimozis felhasználást a Yoga Tablet 2 Pro beépített hangrendszere is segíti: ebben a modellben a táblagépekben szokásosnál nagyobb, 8 wattos teljesítményű, apró mélysugárzóval is felszerelt hangrendszere szolgálja, amit a JBL fejlesztett ki. A képernyő alatti hangszórók másfél wattosak, a hátlapi mélysugárzó pedig 5 wattos.

Ez a beépített miniprojektor Forrás: Lenovo

Mindent tud, de egy behemót

A Yoga Tablet 2 Prót az Intel négymagos Atom processzora hajtja meg, 32 gigabájt, kibővíthető háttértárral bír. Hátoldalán 8 megapixeles kamera van, és 4G modemmel szerelt változatban is kapható lesz.

Beépített akkumulátora kimondottan hosszú, akár 15 órás üzemidőre is képes a Lenovo szerint, ez a jelenlegi csúcsmodelleknél hosszabb időtartamot jelent. Ez a rengeteg tudás azonban kompromisszummal is jár, a Yoga Tablet 2 Pro elég nehéz készülék, 950 grammot nyom a mérlegen, ráadásul a szélesvásznú kijelző miatt nehéz lehet kézben fogni, ahogyan az a bemutatóvideón is látható.



A Lenovo magyar leányvállalata csak annyit közölt, hogy a készülék megjelenése jövőre várható, míg az amerikai lapok szerint a tengerentúlon már októberben megjelenik az Ashton Kutcherrel közösen fejlesztett gép. Induló ára nettó 500 dollár, vagyis nagyjából 120 ezer forint, így itthon az Artisjus-matricával és áfával növelt vételár bizonyosan 150 ezer forint felett lesz.

A támaszték egyben akasztóként is szolgál Forrás: Lenovo