Itthon október 31-én debütálnak az új iPhone-ok

New iPhone 6, iPhone 6 Plus
Vágólapra másolva!
Mindegyik szolgáltató árulni fogja az iPhone 6 és 6 Plust, az utóbbi készülékre valószínűleg több hetet kell várni.
Vágólapra másolva!

Az Apple hétfő délután kiadott közleményében hozta nyilvánosságra az iPhone 6 és 6 Plus készülékek újabb premierjeit. Magyarországon október 31-én, pénteken lesz a premier.

Idén először valószínűleg mindhárom magyar mobilcégnél kapható lesz az iPhone, kiszivárgott információk szerint már a Telenor kínálatában is megjelennek az Apple mobiljai. Korábban csak a Telekom és a Vodafone árult iPhone-okat.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy az új modellek hatalmas indulókészlettel debütálnának: az iPhone tavalyi premierjén is hiánycikk volt, várhatóan idén sem lesz másképp. A Szifon.com szerint kétséges, hogy a drágább és nagyobb tudású, méretű 6 Plus modellből lesz-e egyáltalán elég a magyar premierre, az osztrák boltokban ugyanis hetek óta csak az iPhone 6 készüléket lehet megvenni.

A Telekom már bejelentette, hogy már október 24-étől előrendelhetővé teszi az új iPhone-okat a honlapjának - egyelőre még nem működő - erre dedikált felületén.

Az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus Forrás: RIA Novosti/Alexander Vilf

Az Apple magyar webboltjában még nem publikálták az új iPhone-ok árait, de előzetes várakozások szerint az iPhone 6 készülék 230 ezer forintba, a 6 Plus 250 ezer forint körüli összegbe kerül majd. Persze a mobilszolgáltatóknál hűségszerződéssel, szolgáltatásokra előfizetve ennél olcsóbban is elvihető majd a telefon.

Forrás: Apple

A londoni premieren egyébként egy magyar fiú vásárolta meg az első iPhone-okat: őt azonban nem márkahűség, hanem pénzszerzési lehetőség motiválta. Azért sátorozott a Regent Streeten lévő Apple Store előtt napokig, hogy a jelentős felárral eladott telefonból saját vállalkozását indíthassa be a szigetországban. Wiettchen Zoltánnal készült interjúnkat itt olvashatja.

Házamat egy új Iphone-ért

Furcsa ingatlanhirdetés jelent meg a Zillow portálon. Egy detroiti, többszintes téglaház árát a tulajdonosa 5 ezer dollárról, vagyis 1,2 millió forintról módosította: egy iPhone 6 okostelefonra, vagy egy új iPad-re cserélné el. Larry Else ingatlanügynök az ABCNews-nak megerősítette, hogy valós hirdetésről van szó. A neve elhallgatását kérő férfi régóta árulja az amúgy jó állapotban lévő házat, maga azonban Ausztriában él. Annak reményében vette meg 2010-ben az épületet 41 ezer dollárért (mintegy 10 millió forintért), hogy annak kiadásából profitálhat majd. Azt nem is sejtette, hogy akitől vásárolta, az mindössze 10,5 ezer dollárt (2,5 millió forintot) adott az ingatlanért.