Négy plázában fognak iPhone-ért tolongani Budapesten

iphone 6 start 
Az Apple amerikai számítástechnikai cég új okostelefonjai, az iPhone 6 és 6 Plus árusításának megkezdésére várnak vásárlók egy római Apple-üzlet bejáratánál az új modellek árusítása megkezdésének napján, 2014. szeptember 26-án.
Róma, 2014. szeptember 26. Az Apple amerikai számítástechnikai cég új okostelefonjai, az iPhone 6 és 6 Plus árusításának megkezdésére várnak vásárlók egy római Apple-üzlet bejáratánál az új modellek árusítása megkezdésének napján, 2014. szeptember 26-án. (MTI/EPA/Angelo Carconi)
Vágólapra másolva!
Két mobilcég és két Apple-kereskedés szervez éjjeli premiert az iPhone 6-nak. Csupán néhány száz darab készülék várja a vevőket a polcokon.
Vágólapra másolva!

Pénteken 0 óra 1 perckor Magyarországon is hivatalosan árusítani kezdik az Apple új, iPhone 6 és 6 Plus okostelefonjait, az ezekre vágyók csütörtök éjjel négy helyszínre is elmehetnek sorbaállni az új mobilért. Ezeket eddig csak külföldi szürkeimportból, jelentős felárral lehetett megvásárolni, magyarországi garancia nélkül.

Az idén az éjjeli premierekre sok embert várnak, pedig tavaly - a kevés újdonságot hozó iPhone 5s és 5c modellek megjelenésekor - a Telekomnál és a Vodafone-nál is alig lézengett néhány vásárló.Tavalyhoz hasonlóan valószínűleg az idén is hiánycikk lesz mindkét új iPhone különösen a nagyobb, 64 gigabájtos háttértárral felszerelt modellek, illetve a nagyobb tudású és méretű 6 Plus modell.

Az iPhone 6 és a 6 Plus Forrás: RIA Novosti/Alexander Vilf

Ezeket az iPhone-okat már sokan akarják

Mindkét új iPhone azért tarthat nagyobb érdeklődésre számot, mert sok év várakozás után az Apple végre rászánta magát, hogy nagyobb - 4,7 és 5,5 colos - méretben dobja piacra telefonjait. A nagyobb képernyőn kényelmesebb gépelni, és a korábbinál hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátor is elfér belül.
Ugyanakkor az idei premierre sem várhatók hatalmas készletek, az Origo információi szerint a kereskedők és a mobilcégek néhány száz darabos készlettel indítják az értékesítést.

Ezért a premier napján valószínűleg csak a leghamarabb érkezők és a telefont már korábban előrendelők juthatnak hozzá a telefonhoz. A pontos árakról korábbi cikkünkből tájékozódhat. Az iPhone több országban már több hete kapható, a londoni premieren például egy magyar fiú tett szert jelentős profitra azzal, hogy az elsőként - több nap sátrazás után - megvásárolt telefonjait jelentős felárral adta el.

Hideg van, ezért plázákban lehet tolongani

Mivel már nagyon hideg van, az összes cég valamelyik bevásárlóközpontba szervezte a premiert: a sorbanállás mindenütt csütörtök éjjel megkezdődik, az első készülékeket azonban csak pénteken 0 óra 1 perckor lehet megvásárolni. A három nagy mobilcég közül csak a Telekom és a Telenor tart éjjeli premiert, a Vodafone-nál a neten lehet megrendelni, illetve a normális nyitvatartási időben lehet átvenni a telefonokat.

A Telekom az iPhone 6 premierjét a budapesti Allée bevásárlóközpontban lévő üzletében tartja, készleteiről és árairól ezen a linken olvasható információ. Náluk az idén nem lesz dj és parti, viszont üdítővel és szendvicsekkel várják a sorbanállókat.

2499121 Russia, Moscow. 09/26/2014 A shopper at a mobile handset store in Moscow studying the functions of the new Apple iPhone 6 and iPhone 6 plus smartphones. Grigoriy Sisoev/RIA Novosti Forrás: RIA Novosti/Grigoriy Sisoev

A Telenor a Mammut I-be szervezi a premierjét csütörtökön este 9-től, náluk a Halloweenhez kapcsolódó étellel és itallál várják a vásárlókat, az értékesítés itt is éjfél után kezdődik. A cég ajánlatait itt találja.

Már az Apple-kereskedések is árulnak telefont

Az iStyle nevű Apple-kereskedésnél kártyafüggetlen készülékeket lehet megvenni az Árkád üzletközpontban, - korábban ők nem árultak iPhone-t, csak az Apple többi termékét. Itt is este kilenckor kezdik osztani a sorszámokat. Mivel előrendelésben csak a készletek egy részét tették megvásárolhatóvá, ezen a premieren azok is vehetnek teljes árú készülékek, akik arról esetleg lemaradtak. Az árakról innen informálódhat.

Az iCentre nevű másik Apple-kereskedés ugyancsak teljes árú, kártyafüggetlen készülékeket kínál, ez a társaság az Aréna Plázába szervezi a premierjét. Az iCentre által kiadott közlemény szerint a premieren, és az azt követő első napokban valószínűleg csak az előrendelők juthatnak majd új iPhone-hoz. Az iCentre árait itt olvashatja.