A 4G utódját teszteli a Telekom

mobiltelefon, lehallgatás,
Okostelefonok a Veletech technológiai kiállításon.
Vágólapra másolva!
Az LTE Advance-szal 300 megabitesre gyorsul a mobilinternet.
Vágólapra másolva!

Élesben, az ügyfelek által is használt mobilhálózatán teszteli a Magyar Telekom az LTE-Advanced nevű technológiát. Ez a hagyományos 4G/LTE 150 megabit/másodperces letöltési sebességéhez képest elméletben már 300 megabit/másodperces letöltési sebességet is nyújtani tud - megfelelő eszközökön.

Áprilisban még csak egy ideiglenesen kiépített hálózaton mutatta be az új 4G-s technológia képességeit: ekkor ultra-HD felbontású élőképet közvetítettek a LTE Advanceden keresztül. Az LTE Advanced jelenleg a Telekom négy budapesti telephelyének körzetében, a XI. kerületben található Infopark szinte teljes területén, illetve a Telekom Krisztina körúti székházában működik.

Jelenleg is zajlik a Telekom "hagyományos" 4G hálózatán az újabb állomások bekapcsolása, amellyel jövő év elejére már az ország lakosságának 80, jövő év végére pedig 93 százaléka számára válik elérhetővé a gyorsabb mobilinternet. Ez többek közt a már lekapcsolt analóg tévészolgáltatás által használt rádiófrekvenciák újrahasznosításával válik lehetővé.

Az Origót kiadó Origo Média és Kommunikációs Szolgáltató Zrt. kizárólagos tulajdonosa a MagyarTelekom Nyrt.