Nincs ideje sportolni? Hordjon okosnyakláncot!

fineck okos nyaklánc
Bárhol hordhatjuk, viselése nem zavaró
Vágólapra másolva!
A Fineck nem csak monitorozza állapotát, interaktív játékokkal segíti, hogy egészséges maradhasson.
Vágólapra másolva!

A Fineck az első titán hordható okoseszközként hirdeti magát: pántja szilikonból, a "medál" maga pedig titánból készült, ezért pillekönnyű, nem is vesszük észre viselés közben. A kütyü lényege, hogy nem csak a szokásos adatokat méri: pulzus, vérnyomás, vagy lépésszámláló, de ezen felül figyel a helyes testtartásra, pozícióra és arra hogy mozogjunk időnként. Ha valami nem megfelelő, egy apró vibrálással adja tudtunkra.

Bárhol hordhatjuk, viselése nem zavaró Forrás: Fineck

Egyre több kütyü költözik be a mindennapjainkba, egyre több időt töltünk a képernyő bámulásával, sokan dolgoznak irodában legalább napi 8 órát vagy vezetnek akár több napon át. A 25-40 év közötti amerikai fiatalok többsége szenved munkájából adódó betegségben: állandó izomláz, izomgyulladás, fej-, nyak- és vállfájdalom, gerincferdülés és a tartásproblémák. A Fineck ezek elkerülésében próbál segíteni.

Munkában, otthon, sportolás vagy út közben sem zavar Forrás: Fineck

Monitorozza a nyak mozgását, a testtartást, a pozíciót és az egyensúlyt, statisztikákat készít, sőt segít javítani ezeken. Színes diagramokkal mutatja be a fejlődést, és különböző feladatokat, tanácsokat közöl a fejlődésért. Az adatokat meg tudjuk osztani, sőt barátainkkal közösen kezdhetünk új, egészséges életmódot.

A nyaklánc bluetooth-al csatlakozik az iPhone-hoz vagy iPadhez, az app egyelőre csak iOS-alapú eszközökön érhető el, de dolgoznak az androidos változaton is. Az alkalmzást különböző interaktív játékokkal szerelték fel, mely bemozgatja a fáradt, merev testrészeinket.

Nem csak monitoroz, tanácsokkal, feladatokkal lát el Forrás: Fineck

A Fineck vízálló (IP6), az akkumulátora hét napig bírja töltés nélkül, s mindössze egy óra alatt feltölt. A kütyüt giroszkóppal és gyorsulásmérővel is felszerelték.

Jelenleg a Kickstarter közösségi adománygyűjtő kampány keretében lehet megvásárolni: az early-bird akció keretében 70 dollárért, kicsit több mint 17 ezer forintért a miénk lehet, 2015 áprilisi szállítással.