Végre lehet rendesen keresni a Facebookon

Facebook kereső
Vágólapra másolva!
Nemsokára a posztok tartalmában is kutat a közösségi oldal, mobilon is.
Vágólapra másolva!

A Facebook kedd hajnalban jelentette be, hogy kibővíti beépített keresőjét, amely eddig csak ismerősök, rajongói oldalak és csoportok felkutatását tette lehetővé.

Végre megtaláljuk a régi posztokat

A Graph Search mostantól a felhasználók saját bejegyzéseiben is kutat, így végre lehetséges lesz megtalálni egy több hónappal korábban megosztott vicces vagy hasznos linket, vagy egy több éves fotót.

Ezeket eddig gyakorlatilag lehetetlen volt visszakeresni, hiszen órákon át kellett a bejegyzések között görgetni, és egyesével elolvasni minden posztot. Az új funkció részletes bemutója itt található.

A Facebook új keresője Forrás: Facebook


A Facebook hivatalos bejelentése szerint a keresést fokozatosan aktiválják majd a felhasználóknál. Ez elsőként azoknál debütál, akik angol nyelvi beállítással használják az oldal webes felületét, vagy iPhone-os verzióját. Azt még nem tudni, hogy az androidos kiadásban és az egyéb nyelveken mikor lesz elérhető a kereső. A közösségi oldal minden újítását elsőként az (amerikai) angol felületen teszi elérhetővé elsőként, ezért érdemes ezt használni.

Régóta dolgoznak rajta

A régi bejegyzések között való keresés a felhasználók régi vágya, ez azonban nagyon komoly fejlesztéseket igényelt a cégtől.

Facebook kereső Forrás: Facebook



A Mashable úgy tudja, hogy az új keresőfunkció bevezetését komoly előkészítés előzte meg, a Facebook már tavaly szeptember óta tesztelte azt felhasználóinak szűk körénél.